Matydama galimus orų pokyčius, „Grinda“ informuoja, kad atitinkamai planuoja ir darbus. „Visą parą budinčios brigados, žinia, su lietumi pasiruošusios tvarkytis kiekvieną minutę, tačiau jei liūtis įsismarkautų, esame pasiruošę mobilizuoti papildomas pajėgas.

Jei krituliai ar išvartos sukeltų nepatogumų ar trukdymų eismui, apie tai praneškite tel. 1355.“

Atnaujinta 13. 50 val. Kaip rašoma puslapyjeOrai ir klimatas Lietuvoje“, šiandien Lietuva padalinta į tris dalis. Vakariniuose rajonuose apsiniaukę ir vėsu (+15–17 °C), rytiniuose debesuota ir lyja (+17–19 °C). Tarp jų – šilta (+20–22 °C) ir šviečia saulė.

„Šiandien vakare iš pietų į rytinius rajonus pamažu atslinks intensyvesnių kritulių masyvas. Per penktadienio naktį ir dieną palis, vietomis smarkiai. Modeliai iki penktadienio vakaro rytinei šalies pusei skaičiuoja iki 15–40 mm akumuliuotų kritulių kiekį. Likusioje Lietuvos dalyje lietaus irgi bus, bet mažiau. Taigi, keleliai nebedulkės, o žemė nuo drėgmės irgi atsigaus.

Orų modelis

Nuo sekmadienio vėl tęsis labai šilti ir sausi orai. Ruduo matysis tik iš gelstančių medžių lapų ir vis trumpesnės dienos trukmės.“

Penktadienio naktį tęsis gana lietingi orai

Sinoptikai rašo, kad daugelyje rajonų bus debesuota su pragiedruliais, tik vietomis centrinėje šalies dalyje bus daugiau giedro dangaus. Vakarinis pakraštys sulauks trumpo ir nesmarkaus lietaus. Rytų Lietuvoje taip pat daugiausia vyraus trumpas lietus, tačiau vietomis jis gali užsitęsti ir ilgiau.

Dienos metu pūs vidutinio stiprumo, besikeičiančios krypties 4–9 m/s vėjas. Temperatūra šalyje pasiskirstys gana įvairiai. Oras daugelyje rajonų šils iki 20–24 laipsnių, vidurio Lietuvoje vietomis gali pasiekti ir 25 laipsnius šilumos. Pajūrio regionas bus kiek vėsesnis, ten oras sušils tik iki 17–19 laipsnių.

Penktadienio naktį tęsis gana lietingi orai. Daugiausia lietaus klius Rytų ir Vidurio Lietuvai. Kai kur gali palyti smarkiai ir su perkūnija. Pūs besikeičiančios krypties, vidutinio stiprumo vėjas. Oras naktį atvės iki 12–17 laipsnių.

Penktadienio dieną taip pat daug kur trumpai palis, o kai kur ir smarkiai. Vietomis nugriaudės perkūnija. Vėjas besikeičiančios krypties, 5–10 m/s. Oro temperatūra išliks panaši, pasiskirstys tarp 20 ir 25 laipsnių šilumos.

Savaitgalį lietaus neišvengsime

Savaitgalį didelių orų permainų nenusimato. Išliks lietingi orai, o temperatūra gana panaši. Naktį termometro stulpelis neturėtų nukristi žemiau nei 13 laipsnių atžyma, o dieną neįkais daugiau nei 25 laipsniai.

Sinoptikė Elvyra Latvėnaitė rašo, kad ciklonų sistema nusidrieks nuo tolimos šiaurės iki pat Viduržemio jūros, banguotu atmosferos frontu susijungusi.

Vilniuje ūžė audra

„Vienas iš tų frontų per Baltiją nutįsęs netoli mūsų, kitas iš rytų Lietuvą lietaus debesų juosta apjuosęs, tad kol kas vis palaistys, daugiausia vakarinį ir rytinį Lietuvos pakraštį. Savaitgalį su ciklono slėniu iš pietų mus turėtų jau gausesnio lietaus debesys pasiekti ir perkūnija dažniau sudundės. Šaltesnis oras, prasibrovęs iš šiaurės, labiau vėsins Vidurio ir Vakarų Europą, nuo mūsų trauksis, o vėliau vis šiltesnio, bet drėgno oro srautai iš rytų plūstels. Dvelks maloni, ankstyvo rudens šiluma, tik lietus kai kur ją sumažins. Jau sausesni su vėsesnėmis naktimis ir maloniai šiltomis dienomis orai turėtų būti beveik visą kitą savaitę.“

Išsami prognozė

Penktadienį, rugsėjo 13-osios naktį turėtų gausokai palyti, tik vakariniuose rajonuose gali būti be žymesnio lietaus, dieną jau daug kur trumpi lietūs, jau su perkūnija nušniokš. Vėjas nepastovus, 4–8 m/s, vakariniuose rajonuose šiaurinių krypčių, 6–11 m/s, pajūryje 8–13 m/s. Naktį 11–16 °C, vėsiausia vakariniuose, pietvakariniuose rajonuose, Kuršių nerijoje apie 18 °C, dieną 22–25 °C, vėsiausia pajūryje 18–21 °C.

Šeštadienį, rugsėjo 14 d., kai kur su perkūnija palis, gausiau dieną. Vėjas nepastovus, 4–8 m/s, vakariniuose rajonuose šiaurinių krypčių, 8–13 m/s, pajūryje gūsiai, 15–17 m/s. Naktį 13–17 °C, dieną 19–24 °C, vėsiausia pajūryje.

Sekmadienį, rugsėjo 15 d., vietomis trumpai su perkūnija nulis, daugiausia naktį ir dienos pradžioje. Vėjas rytinių krypčių, 4–8 m/s, vakariniuose rajonuose ir pajūryje šiaurės, šiaurės rytų, 7–12 m/s, gūsiai iki 15 m/s. Naktį 13–17 °C, vėsiausia vakaruose, šiaurės vakaruose, dieną 21–26 °C, vėsiausia vakariniuose rajonuose ir pajūryje.

Pirmadienį, rugsėjo 16 d., be žymesnio lietaus. Vėjas nepastovus, 4–8 m/s, vakariniam pakraštuke šiaurinių krypčių, 6–11 m/s. Naktį 12–15 °C, dieną 21–26 °C, vėsiausia pietiniuose rajonuose.

Antradienį, rugsėjo 17 d., be lietaus. Vėjas rytinių krypčių, 6–11 m/s. Naktį 10–14 °C, dieną 21–26 °C.

Trečiadienį, rugsėjo 18 d., be lietaus. Vėjas rytų, šiaurės rytų, naktį 4–8 m/s, dieną 5–10 m/s. Naktį 10–14°C, dieną 21–26 °C.

Ketvirtadienį, rugsėjo 19 d., be lietaus. Vėjas šiaurės rytų, 5–10 m/s. Naktį 10–14 °C, dieną 21–26 °C.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)