Aukščiausią įvertinimą – aukso medalį – šiemetinėje olimpiadoje iškovojo Vilniaus licėjaus IV gimnazijos klasės mokinys Paulius Aleknavičius, kurį rengė mokytojas Benas Budvytis.

Paulius Aleknavičius tapo ir pirmuoju Lietuvos atstovu, kuriam Tarptautinėje matematikos olimpiadoje yra pavykę laimėti net 4 medalius. Be šių metų aukso, jis yra laimėjęs du sidabro medalius (2023 m. ir 2022 m.) bei vieną bronzos (2021 m.). Šiemetinėje olimpiadoje P. Aleknavičius surinko net 34 taškus iš 42 galimų, kas taip pat yra rekordinis Lietuvos pasiekimas. Absoliučioje įskaitoje, užėmęs 11–12 vietas tarp 609 dalyvių, jis pasiekė geriausią visų laikų rezultatą tarp lietuvių.

Asmeninėje įskaitoje 65-ojoje tarptautinėje matematikos olimpiadoje nugalėjo moksleivis iš Kinijos, vienintelis surinkęs 42 taškus iš 42 galimų, o komandinėje įskaitoje laimėjo moksleiviai iš JAV.

Lietuvos atstovai šiemetinėje olimpiadoje pelnė ir daugiau medalių: Vilniaus jėzuitų gimnazijos aštuntokė Rugilė Dzindzalietaitė (mokytojai Zina Šiaulienė ir Dainius Dzindzalieta) ir Kauno technologijos universiteto gimnazijos II gimnazijos klasės mokinys Augustas Kurlavičius (mokytojai Alvydas Beinakaraitis ir Milda Lukoševičienė) laimėjo bronzos medalius.

Vilniaus licėjaus III gimnazijos klasės mokinė Jovilė Navickaitė (mokytojai Benas Budvytis, Miglė Meidutė) ir IV gimnazijos klasės mokinys Laurynas Truskauskas (mokytojai Benas Budvytis ir Eduardas Juška) apdovanoti pagyrimo raštais. 

Lietuvos komandai vadovavo prof. Artūras Dubickas (VU Matematikos ir informatikos fakultetas) ir Vilniaus jėzuitų gimnazijos mokytoja ekspertė Zina Šiaulienė.

Iš viso 65-ojoje tarptautinėje matematikos olimpiadoje dalyvavo 609 dalyviai iš 108 valstybių.