Kauno apygardos teismas Jonavos merą M. Sinkevičių pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu, turto pasisavinimo, jam skirta 12,5 tūkst. eurų baudą, trejiems metams atimta galimybė dirbti valstybės tarnyboje.

Teismas konstatavo, kad politikas savivaldybei teikė suklastotus tarybos nario išlaidas pagrindžiančius dokumentus ir taip padarė 1 tūkst. 487 eurų žalą.

„Mes vadinam tai dirbtine kriminalizacija kartais. Veika, kuri nėra nei labai pavojinga, nei kažkokia saugotina ar panašiai, tampa kriminalizuojama“, – sako teisės ekspertas.

Jis atkreipia dėmesį, kad paskirta ne tik bauda, bet ir draudimas eiti pareigas valstybės tarnyboje, o tai susiję ne tik su nubaudimu, bet ir su rinkėjų galimybe rinktis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)