Šioje byloje Seimo kancleris Jonas Milerius yra apkaltintas tarnybos pareigų neatlikimu ir dokumentų klastojimu.

Vilniaus apygardos prokuratūros kaltinimų taip pat yra sulaukusi Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė ir jos pavaduotoja Dalė Špakauskienė, Turto ir piniginių lėšų apskaitos skyriaus vedėja Nijolė Judinienė, Piniginių lėšų apskaitos ir atsiskaitymo skyriaus vedėja Alė Klovaitė, vyriausioji specialistė Ilona Mažeikytė, specialistės Sigita Karpickienė ir Irena Astrauskaitė.

Prieš teismą taip pat stojo Paslaugų ir materialinio aprūpinimo skyriaus vedėjas Alvydas Milkevičius, Turto valdymo ir priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Algirdas Tarulis, vyriausiasis specialistas Arvydas Algimantas Švedas.

Į teismą iš Panevėžio pataisos namų atvežta buvusi Seimo kasininkė Regina Petkelienė, kuri jau yra nuteista dviem metams laisvės atėmimo dėl 441 tūkst. litų iššvaistymo.

Pirmąjį posėdį surengęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Valdas Bugelevičius jos negalėjo pradėti nagrinėti – į teismą neatvyko kaltinamosios I. Mažeikytė (ji yra išvykusi į komandiruotę Danijoje) bei S. Karpickienė, kuriai nepavyko įteikti šaukimo. Dėl užimtumo kitose bylose negalėjo dalyvauti ir kai kurių kaltinamųjų advokatai.

Teismas bylos nagrinėjimą atidėjo iki gegužės 7 d., be to, teisėjas nutarė kreiptis į Nacionalinę teismų administraciją (NTA) ir prašys Seimo bylą pripažinti prioritetine. Jeigu toks prašymas bus patenkintas, šiai bylai bus skiriamas išskirtinis dėmesys ir kaltinamųjų advokatai galės nedalyvauti kituose iš anksto suplanuotuose posėdžiuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)