Balandžio mėnesį Lenkijos institucijos, vykdydamos Lietuvos išduotą Europos arešto orderį, sulaikė du vyrus ir sutiko patraukti juos baudžiamojon atsakomybėn.

Lenkijos apeliacinis teismas penktadienį pareiškė, kad vienas iš vyrų negali būti išsiųstas į Lietuvą, nes atitinkamą procesą vykdo Lenkijos prokurorai. Sprendimo dėl kito sulaikytojo teismas dar nepriėmė.

Abu balandžio 3 d. Varšuvoje sulaikyti įtariamieji yra Lenkijos piliečiai. Lietuvoje jie buvo kaltinami tyčiniu V. Volkovo sužalojimu dėl jo deklaruojamų įsitikinimų. Už tokį nusikaltimą gali būti skirta bauda arba laisvės atėmimo bausmė.

Primename, kad Vilniuje vėlų vakarą asmenys užpuolė artimiausią velionio Aleksejaus Navalno bendražygį, buvusį jo štabo tinklo vadovą Leonidą Volkovą. Po kiek laiko prezidentas Gitanas Nausėda prieš Ekonomikos forumo atidarymą pranešė, jog Lenkijoje buvo sulaikyti du asmenys, įtariami Rusijos opozicijos atstovo Leonido Volkovo, gyvenančio Vilniuje, sumušimu.

„Lenkijoje sulaikyti du asmenys, įtariami Rusijos opozicijos lyderio Leonido Volkovo sumušimu“, – tuomet, balandžio viduryje, pranešė šalies vadovas.

„Dėkoju Lenkijos Respublikai už tikrai puikų darbą, apie tai kalbėjome su Lenkijos prezidentu, dėkoju už puikų bendradarbiavimą. Ir tuo pačiu noriu padėkoti mūsų kriminalinės žvalgybos specialistams, kurie atliko tą pirmąjį patį svarbiausią parengiamąjį darbą“, – sakė G. Nausėda.