Preliminariais duomenimis pasitarime ketina dalyvauti dvylikos partijų vadovai ir atstovai iš Lietuvos centro, Lietuvos liberalų, Lietuvių tautininkų, Moderniųjų krikščionių demokratų, Lietuvos krikščionių demokratų, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungų, Lietuvos krikščionių demokratų, Lietuvos demokratų partijų, Tėvynės sąjungos (Lietuvos konservatorių), Lietuvos laisvės lygos, Nacionalinės partijos "Jaunoji Lietuva", Tėvynės liaudies partijos.

Iš šių partijų atstovų buvo sudarytas organizac inis komitetas, kuris pasitarimui teikia dviejų dokumentų - Deklaracijos ir Susitarimo - projektus.

Buvusi Seimo narė, dabar Tėvynės liaudies partijos pirmininkė Laima Andrikienė žiniasklaidoje teigė, kad siekti vienybės dešiniuosius paakino nesėkmingai susiklostę rinkimai ir dviejų stambių kairiųjų partijų - LDDP ir socialdemokratų susivienijimas.

Pasak politikės, minimos dvi galimybės dešiniųjų vienijimuisi: jungtis į plačią koaliciją arba į vieną dešiniųjų partiją. Tačiau variantų, Laimos Andrikienės nuomone, galėtų būti ir daugiau.

Balandį ketinama sušaukti bendrą šių politinių partijų konferenciją, kurioje turėtų būti nustatyti svarbiausi vienijimosi principai ir realios galimybės.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją