Antradienio vakarą, apie 18.25 val., gelbėtojai iš degusio daugiabučio išnešė dar vieną kūną. Pirminiais duomenimis, tai žuvęs mažametis.

Anot ugniagesių, berniukas buvo išneštas iš gaisravietės, kai gelbėtojai bei policijos pareigūnai atliko reikiamus tyrimams veiksmus. Abiejų žuvusiųjų kūnai perduoti medicinos ekspertams.

D. Gurevičius Delfi teigė, jog vyksta pasitarimas dėl tolimesnių veiksmų. Galimai rytoj bus stengiamasi saugiai apžiūrėti visas patalpas ir nesunaikintus daiktus perduoti savininkams.

Išneštas pirmasis kūnas

Delfi iš įvykio vietos pranešė, jog pirmasis kūnas buvo iškeltas prieš 17 val. Gelbėtojai su neštuvais palaikus išnešė į lauką, medikai apžiūrėjo. Pirminiais duomenimis, buvo iškeltas žuvusio vyro kūnas.

Gelbėtojų atstovas šią informaciją patvirtino. 16.45 val. buvo nukeltas suaugusio žmogaus kūnas. Tarnybos apžiūrėjo ir pasidarė reikiamas nuotraukas. Medikai taip pat oficialiai konstatavo žmogaus mirtį. Žuvusiojo kūnas bus perduotas medicinos ekspertams.

Apie 16.30 val. D. Gurevičius Delfi informavo, kad gelbėtojams pagaliau pavyko prieiti prie abiejų žuvusiųjų kūnų. Buvo užtikrintas saugus priėjimas.

Greitu metu bus vykdomas iškėlimas, gelbėtojai baigia įvykio vietos apsaugojimo darbus.

D. Gurevičius Delfi kiek anksčiau informavo, kad gelbėtojai išties jau dirba bute, kuriame yra vaiko kūnas. Teigiama, jog tam tikros plokštės jau yra sutvirtintos, stengiamasi kuo saugiau prieiti prie kūno.

Tačiau kol kas žuvusio vaiko kūnas nepasiektas.

Liudininkai Delfi pasakojo, kad ugniagesiai iš lauko pusės pjausto plokštes.


„Prie buto, kur, kaip įtariama, yra vaiko kūnas, stabilizuotos apatinio aukšto konstrukcijos, tai yra pirmo ir trečio aukšto.

Stabilizavimo darbai atlikti, kad galėtų ugniagesiai patekti į tą konkrečią patalpą ir galėtų iš po plokščių ištraukti žuvusįjį“, – Eltai trečiadienį pasakojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovas D. Gurevičius.

Jo teigimu, pasiekti kito gaisre žuvusio asmens kūną yra dar sudėtingiau. Anot D. Gurevičiaus, šiuo metu ugniagesiai gelbėtojai su kitų tarnybų atstovais svarsto dvi alternatyvas, kaip saugiai prieiti prie žuvusiojo kūno.

„Deriname tą informaciją su pareigūnais, kadangi kūnų ištraukimas duoda ir tam tikrų duomenų būsimam ikiteisminiam tyrimui. Taigi, derinamės ir spręsime, kurią iš tų dviejų alternatyvų pasirinkti“, – dėstė PAGD atstovas.

Kiek aksčiau D. Gurevičius sakė, kad žvalgybos metu fiksuota, kad vaiko kūnas yra trečiame, o suaugusio asmens ketvirtame aukštuose. Vis dėlto, kartojo ugniagesių atstovas, patekti iki tų patalpų yra itin sudėtinga.

„Bet reikia suprasti, kad tarp penkto, ketvirto ir trečio aukšto perdangos yra įkritusios. (...) Skirtingose patalpose apgriuvusios ir sienos. Taigi, situacija yra ganėtinai sudėtinga. Pajudinimas vienas kažkokios konstrukcijas ar pabandymas ją atkelti gali būti pavojingas.

Reikalingas bendras ekspertų darbas, ugniagesių susikalbėjimas“, – kalbėjo D. Gurevičius.

Ugniagesių atstovas tvirtino, kad, vykdant gaisravietės tvarkymo darbus, pasitelkiamos ir ekspertų, dirbusių Turkijoje žemės drebėjimų metu žinios.

„Stacionariai stovint, tai tikimybė (kad pastatas grius – ELTA) yra minimali, bet, jei judinant, neatsargiai kažką darant ar netinkamai padarius, tikimybė yra didesnė. Mes tą vertiname, naudojame tą patirtį, kur naudojome ir Turkijoje žemės drebėjimo metu, ekspertų žiniomis, kaip stabilizuoti pastatą, tai kalbamės su ekspertais, stengiamės, kad blogesnio varianto nebūtų“, – dėstė D. Gurevičius.

PAGD atstovo teigimu, pagal turimą informaciją pastate yra likę dviejų žuvusių žmonių kūnai, tačiau, kaip teigė D. Gurevičius, nereikia atmesti galimybės, kad pastate galėjo likti ir daugiau žmonių.

„Ar po konstrukcijos dar yra kažkas, galėjo būti kažkas? Jas atidengus, ir bus matoma. Neatmetame ir tokios galimybės, nors patikrintos informacijos, kad kažkas kažko pasigedo ir ieško neturime. Bet nesame pilnai“, – komentavo D. Gurevičius.

ELTA primena, kad antradienį Vilniuje, Viršuliškių gatvėje esančiame daugiabutyje įvykus keliems sprogimams kilo gaisras. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) ir Bendrojo pagalbos centro (BPC) duomenimis, kilęs gaisras išsiplėtė į keturis butus, esančius ketvirtame ir penktame namo aukštuose. Gaisro metu buvo pažeistos daugiabučio konstrukcijos, įgriuvo tarp degančių butų esanti perdanga.

Dėl kilusio gaisro evakuoti 30-ies butų gyventojai, 3 žmonės gaisro metu apsinuodijo smalkėmis. Policijos duomenimis, 28-erių ir 43-ejų namo gyventojos dėl apsinuodijimo smalkėmis gydomos ambulatoriškai, o 80-metė moteris dėl apsinuodijimo smalkėmis paguldyta į ligoninę.

PAGD duomenimis, antradienį popiet tarp sugriuvusių konstrukcijų pastebėtas vieno žmogaus kūnas, greičiausiai suaugusio asmens.

Trečiadienį anksti ryte ugniagesiai pastebėjo dar vieno asmens, galimai dingusio vaiko, kūną.

Visgi, dėl vis dar nestabilių ir nesaugių daugiabučio konstrukcijų ugniagesiai negali prieiti prie abiejų pastebėtų kūnų.

Antradienį kilęs gaisras trečiadienio rytą likviduotas, ugniagesiai toliau vykdo baigiamuosius darbus.

Vilniaus miesto savivaldybė gaisro įvykio vietoje antradienį paskelbė ekstremaliąją situaciją. Dėl gyventojų saugumo teritorija yra aptverta, pastatas saugomas – budi policija ir ugniagesiai.

Trečiadienį bus suformuota avarijos tyrimo komisija, kuri nustatys avarijos priežastis ir teiks rekomendacijas dėl tolesnio pastato naudojimo. Policija renka informaciją tyrimui dėl gaisro aplinkybių.
Visiems evakuotiems žmonėms pasiūlytas apgyvendinimas viešbutyje savivaldybės lėšomis. Viešbutyje laikinai apgyvendinta 18 žmonių (iš jų du vaikai), likę evakuoti gyventojai apsisprendė apsistoti pas artimuosius.

Savivaldybė taip pat paragino gyventojus kreiptis dėl tikslinės pašalpos ir socialinio būsto suteikimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)