Trasa, vedanti iš Telšių rajono katilinės, trūko penktadienį apie 14 val. Avarijos priežastis žadama nustatyti tą pačią popietę, o ją likviduoti – iki 23 val.

„Šilumos kiekis namuose nenukris iki temperatūros, kuriai esant namuose nebūtų galima gyventi“, - DELFI tvirtino „Litesko“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas.

Incidento vietoje dirba ir jo aplinkybes tiria daugiau nei šimtas „Litesko“ Telšių filialo ir rangovinių organizacijų darbuotojų. Apie susidariusią padėtį informuota rajono savivaldybė ir Ekstremalių situacijų centras.

„Litesko“ filialo Telšiuose vadovo Vytauto Milašiaus teigimu, jei artimiausiu metu avarijos likviduoti nepavyks, „Litesko“ specialistai nudrenuos gyvenamųjų namų šilumos sistemas ir kitaip apsaugos gyventojus nuo galimų šildymo sistemų pažeidimų.

„Mūsų duomenimis, dar iki šeštadienio ryto temperatūra daugiabučiuose namuose nenukris iki nulinės, tačiau šilumos tiekimą savo klientams tikimės atstatyti gerokai anksčiau“, - išplatintame pranešime cituojamas V.Milašius.

Kitose Lietuvos vietose didesnių avarijų, pasak N.Mikalajūno, nebuvo pastebėta. Tiesa, stipraus šalčio penktadienio naktį neatlaikė Druskininkų, kurių šilumos ūkį taip pat prižiūri „Litekso“, mokyklos radiatorius. Turimais duomenimis, kurorto mokykloje neapdairiai buvo paliktas atviras langas. Naktį čia trūko sušalęs radiatorius ir jo išbėgo vanduo.

Tačiau naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, kai visoje Lietuvoje tvyrojo iki trisdešimties laipsnių žemiau nulio oro temperatūra, keliuose Druskininkų daugiabučiuose atvėsus radiatoriams, mieste netruko pasklisti gandas, kad neva sprogo šilumos tinklų katilas.

Tačiau šią informaciją DELFI paneigė Druskininkus šildančios bendrovės „Litesko“ filialo „Druskininkų šiluma“ direktorius Remigijus Vinerskas. Jis sakė, kad naktį buvo įvykusi tik nedidelė avarija vienoje miesto šilumos tinklų atšakoje, todėl šildymo temperatūra nežymiai galėjo nukristi tik keliuose Vytauto gatvės daugiabučiuose.

Anot direktoriaus, Druskininkuose „veikiantys šildymo katilai ir kiti įrengimai yra labai gerame stovyje, todėl jokios avarijos, susijusios su jais, nebuvo“.

„Spėjame, kad vienas vamzdis, tiekiantis šilumą keliems namams, naktį neatlaikė staigaus temperatūros pakėlimo ir trūko. Oras atšalo labai greitai. Per kelias valandas oro temperatūra nukrito 10, 15 laipsnių, todėl mes turėjome taip pat greitai pakelti temperatūrą šilumos tinkluose. Matyt, dėl tos priežasties ir perkaito vamzdis“, - sakė R.Vinerskas.

Anot jo, atsiradusį gedimą bendrovės darbuotojai likvidavo per porą valandų. Tačiau dar šiek tiek laiko buvo sugaišta, kol buvo nustatyta, kurioje vietoje trūko po žeme nutiestas vamzdis.

„Šilumos tiekimas juo nebuvo visiškai sustabdytas, tačiau temperatūrą mes turėjome sumažinti, todėl natūralu, kad kai kurie Vytauto gatvės gyventojai galėjo pajusti, jog šiek tiek atšalo gyvatukai voniose“, - sakė R.Vinerskas.

Anot jo, avariją likvidavus minėtiems daugiabučiams buvo atnaujintas šilumos tiekimas įprastu režimu, todėl rytą atsibudę gyventojai neturėjo jausti nepatogumų dėl šalčio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją