„Prezidiumo sprendimas įpareigoja TS–LKD partijos narius Seime nepalaikyti referendumų iniciatyvų dėl partnerystės instituto ar kitų su šia tema susijusių klausimų sprendimo referendumo būdu“, – sako TS–LKD Vykdomasis sekretorius Martynas Prievelis.

Partija atkreipė dėmesį, kad referendumai poliarizuojančiais visuomenę klausimais nėra pats geriausias valstybės valdymo būdas, nes jie istoriškai suteikdavo erdvę populistinėms jėgoms bandant realizuoti antieuropines iniciatyvas ir gali būti išnaudojami darant poveikį iš trečiųjų, Lietuvai nedraugiškų šalių.

Taip pat TS–LKD visuomet laikėsi principo, jog tuos valstybės ir visuomenės gyvenimo klausimus, kuriuos pagal Konstituciją turi spręsti tautos atstovybė – Seimas, turi ir spręsti tautos atstovybė – Seimas. Šie klausimai negali būti perkeliami ant piliečių pečių, tokiu būdu Seimui nusišalinant nuo sprendimų priėmimo.

Vykusiame balsavime iš viso balsavo 22 TS–LKD Prezidiumo nariai. Iš jų – 20 narių balsavo už, 2 buvo prieš.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (195)