Veprių seniūnė Dalia Radzevičienė „Delfi“ pasakojo, kad vienoje vaikų stovyklų Vepriuose gyvena keturi Ukmergės miesto gyventojai.

„Situacija tokia, kad tie keturi vyrai atostogavo Šiaurės Italijoje ir jiems dar negrįžus buvo susisiekta su Ukmergės savivaldybės administracija, o jie į ją kreipėsi dėl galimybės jiems suteikti patalpas, dėl karantino.

Jie yra keturi, o patalpos priklauso Ukmergės švietimo centrui. Ten yra vaikų stovykla, vasaros metu ten būna daug vaikų. Dabar, šiuo metu, ten niekas nevyksta, todėl buvo sprendimas vyrus įleisti laikinai ten gyventi“, – apie situaciją miestelyje pasakojo jo seniūnė.

Tiesa, tačiau „keturi vyrai grįžę iš Italijos“, anot jos, vietiniams skamba baugiai, tad gyventojai į seniūnę kreipiasi susirūpinę, ji gaunanti skundų.

„Tie skundai žodiniai, kas pasako, kas telefonu paklausia.

Kai sužinojo vietiniai gyventojai, kad jie ten gyvena, pasidavė visuotinei panikai. Gyventojai kalba, kad gyvena kažkokie vyrai ir Italijos ir jiems baisu darosi.

Žmonės kalba, kad tie vyrai išeina į parduotuves, vaikšto, bet aš pati apsilankiau parduotuvėse ir kad kažkas patvirtintų, nebuvo taip. Stovykloje buvau, ten ir koordinatorė yra, tai sakė, kad matosi, jog tie vyrai išeina, bet ten ryšio nėra, tai gal jie telefonu tik pasikalba“, – sakė D. Radzevičienė ir pridūrė čia nematanti nieko blogo, juk nemažai grįžusių iš kelionės gyvena ir savo namuose, o kiti net nežino, kad asmuo grįžo iš vieno ar kito regiono.

„Sakyčiau, kad čia tokia panika skleidžiama. Man tai atrodo perdėta, mūsų miestelis gana dažnai lankomas, vyksta stovyklos, tad čia žmonių nuolatos matome, užsuka ir į parduotuvę, tai gal kam kur pasirodė.

Juk tie žmonės savo noru pasiprašė karantinavimo patalpų, tai netikiu, kad jie tuo piktnaudžiautų ar į tą mūsų visuomenę brautųsi“, – kalbėjo ji.

Moters teigimu, gyventojai jaudinasi, nes netoli yra pagrindinė mokykla, o tai reiškia – ir vaikai.

„Bet čia daugiau sukelta dirbtinė panika“, – tikino ji.

Pasak D. Radzevičienės, vyrai stovykloje gyvena jau savaitę nuo praėjusio šeštadienio ir jaučiasi puikiai. Ten jie, anot seniūnės, liks dar savaitei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)