Santariškių klinikose akių sužeidimus besigydantys keturi vyrai spaudos konferencijoje pirmadienį sakė esą susirūpinę dėl to, kas darosi jų šalyje.

„Jeigu anksčiau buvo svarstomas kažkoks bendradarbiavimas su Rusija, tai dabar Rusija elgiasi visiškai neadekvačiai“, - Lietuvos žurnalistams pirmadienį kalbėjo vienas iš keturių Santarišių Akių ligų centre gydomų ukrainiečių Viktoras Opalenko.

Čia taip pat besigydantis vyras Olegas Matkovskis sakė, kad ukrainiečiai nepakęstų okupacijos, tačiau vylėsi, kad karo nebus, nes V.Putiną į vietą pastatys tarptautinė bendruomenė.

"Mes karo nenorime, bet okupantų nepakęsime. Ypač dabar visos tarptautinės bendruomenės uždavinys yra pastatyti į vietą tą, kaip teigė kai kurie mūsų politikai pakankamai tiksliai, naująjį Hitlerį - V.Putiną. Nes jo vykdoma Krymo aneksija visiškai tokia pat kaip Hitlerio vykdyta Austrijos Sudetų aneksija. O jo tas leidimas užpulti Ukrainą esą dėl kažkieno apsaugos labai panašus į Hitlerio puolimą prieš Lenkiją", - dėstė jis.

Pasak O.Matkovskio, situacija Kryme grėsminga ne tik Ukrainai.

"Tai grėsmė ne tik Ukrainai. Jei XXI amžiuje taip žiūrima į tarptautines sutartis ir garantijas, tokiu atveju jokios sutartys ir garantijos nereikalingos, grįžtama į XVII amžių, kai teisus tas, kuris daugiau ginklų turi. Šiandien spjaunama į veidą ne vien Ukrainai, bet ir Didžiajai Britanijai, ir JAV, ir kitoms šalims, kurios garantavo Ukrainos vientisumą mainais į branduolinio statuso atsisakymą. Tai rytoj jis gali pulti Europos Sąjungą, Kiniją ar Japoniją, nes taip užsinorės", - kalbėjo per protestuotojų susidūrimą su "Berkut" kovotojais nukentėjęs O.Matkovskis.

Vasario viduryje protestams prieš Uktainos prezidentą Viktorą Janukovyčių peraugus į susirėmimus, Kijeve, oficialiais duomenimis, žuvo beveik 100 žmonių, daugybė žmonių buvo sužeista.

Gydymui į Lietuvą praėjusią savaitę atvyko septyni, anksčiau - dar penki nukentėjusieji.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)