Apie tai, jog iki šiol klebono pareigas Papilio, Kupreliškio iš Kvetkų parapijose ėjęs kunigas buvo atleistas, pirmieji pranešė bernardinai.lt.

Dvasininkas toliau dirbo Biržų rajone Papilio parapijos klebonu, prižiūrėjo Kvetkų ir Kupreliškio parapijas. Tuo metu Panevėžio vyskupija apie V. Karecko teistumą žinojo ir tvirtino, jog po teismo sprendimo jam neleidžiama dirbti su vaikais.

„Kunigo rankos buvo šaltos, kai man kišo ranką už kelnyčių“

V. Karecko istorija prasidėjo 2005 m.. Tuo metu Panevėžio rajone esančiame viename miestelyje klebonu dirbęs kunigas aptarnavo ir parapiją Ukmergės rajone, be to, mokykloje dirbo ir tikybos mokytoju.

Vieną dieną dvi mokyklą lankiusios pirmokės savo tėvams pasiskundė, kad kunigas per tikybos pamoką jas lietė.

„Mano dukra pradėjo man pasakoti, kad prie jos lindo kunigas, kuris veda tikybos pamokas. Aš paklausiau, kaip tai darė. Sakė, kad jai kunigas glostė pilvą. Po to sakė, kad nupirkčiau jai apatines kelnaites, bet tokias, kad kunigas negalėtų rankų užkišti, nes jai nepatinka, kad kunigo rankos šaltos“, – pasakojo vienos mergaitės mama.

Ji apie tai pranešė tiek mokyklos vadovybei, tiek policijai. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriame liudijo ir abi mergaitės.

Prasidėjus teisminiams procesams, tuometis Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas gynė V. Karecką. Vyskupas parašė laišką generaliniam prokurorui, kuriame abejojo mergaičių liudijimais ir padėtį lygino net su sovietmečio represijomis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)