Paklaustas, ar delsimas priimti sprendimą dėl kandidatavimo rinkimuose nesutrukdys surinkti kandidatams reikalingų 20 tūkst. parašų, V.Adamkus atsakė, kad norint tai galima padaryti ir "per vieną dieną".

V.Adamkus neatmetė galimybės, kad dalyvaus prezidento rinkimuose, jei juose kandidatuos R.Paksas, tuo pačiu pažymėdamas, kad R.Paksas dar gali būti neįregistruotas kandidatu. V.Adamkus neabejojo, kad galutinį žodį dėl R.Pakso pasakys administracinis teismas.

V.Adamkus taip pat teigė, kad jei rinkimuose dalyvaus 15, 20 ar 27 kandidatai, o R.Paksas nekandidatuos, jis pats tikrai nedalyvaus "tame žaidime". Kartu V.Adamkus pažymėjo nesiveržiantis "per duris būti prezidentu". "Aš nesiveržiu per atidarytas politikams duris būti prezidentu. Turiu laiko ramiai apsvarstyti ir nuspręsti, kas yra geriausia Lietuvos žmonėms", - teigė V.Adamkus.

V.Adamkus taip pat teigė labai "aukštai" vertinantis Vyriausybės kanclerio pavaduotoją, buvusį vyriausiąjį euroderybininką Petrą Auštrevičių. Opozicinė Tėvynės sąjunga jį mini kaip galimą savo kandidatą į prezidentus. Eksprezidento teigimu, P.Auštrevičiaus politinis kelias su šiais rinkimais nesibaigs.

"Džiaugiuosi, kad tokių politikų atsiranda. Gal po šio laikotarpio mūsų politikų kartoje tokių Auštrevičių turėsime ne vieną, ne du, o gal visą "desėtką", - teigė V.Adamkus. Socialdemokratų kandidatą į prezidentus, laikinąjį Seimo pirmininką Česlovą Juršėną V.Adamkus teigė vertinantis kaip bet kurį kitą kandidatą, tik "jokių būdu" nesutiko jo žodžiais, kad visi kandidatai yra lygūs.

"Nenoriu sutikti, kad jo (Č.Juršėno - BNS) kandidatūra yra lygi pono Pakso kandidatūrai", - teigė V.Adamkus.

V.Adamkus sakė ketvirtadienį susitiksiąs su socialdemokratų lyderiu, premjeru Algirdu Brazausku, su kuriuo taip pat, V.Adamkaus teigimu, susitiks ir A.Paulauskas. A.Paulauskas susitikimo su V.Adamkumi nekomentavo.

Pastarąjį kartą A.Paulauskas ir V.Adamkus dėl galimo bendro kandidato tarėsi lygiai prieš savaitę, praėjusį trečiadienį.

V.Adamkų kandidatu pirmalaikiuose rinkimuose siūlo liberalcentristai ir konservatoriai, bet jo atsakymo dar neturi. Savo sprendimo dėl kandidatavimo nepaskelbė ir A.Paulauskas.

Neeiliniai prezidento rinkimai įvyks birželio 13 dieną. .