Rugsėjo 25-osios pavakarę Lietuvą sukėtė įvykis, kai 57-erių metų moteris iš „Akropolio“ pasiėmė svetimą vaiką ir nusivežė jį į savo namus Verkių gatvėje.

Berniukas buvo rastas tą patį vakarą, o moteris, įtariama vaiko pagrobimu, išvežta į ligoninę.

„Delfi“ kalbinti moters kaimynai užsiminė, kad ji jau anksčiau kabinėjosi prie žmonių ir juos gąsdino.

Bendrojo pagalbos centro duomenimis, paskutinį kartą dėl jos siautėjimo pagalbos kreiptasi rugsėjo 10-ąją.

Tądien į BPC paskambinusi policijos pareigūnė pranešė, kad jai reikia medikų pagalbos, ji nori, kad moterį patikrintų psichiatrai.

Patikrinusi informacinės sistemos duomenis matė, kad šiemet rugsėjo mėn. dėl minėtos moters numeriu 112 kreiptasi vieną kartą.

Pareigūnės teigė, kad dėl neadekvačios ir agresyviai besielgiančios moters gautas ne vienas gyventojų skundas.

Dėl šios moters kreiptasi ir kovo 27 d., tada ji užpuolė lauke šunį vedžiojusią kaimynę. O pernai rugsėjo 15 d. pagalbos prireikė, nes ji užsipuolė kaimyniniame bute gyvenančias merginas iš Ukrainos.

Abiem atvejais pranešėjai minėjo, kad dėl šios kaimynės jie jaučiasi nesaugūs, ji nuolat puldinėja visus gyventojus.

Tikėtina, kad dar daugiau skundų dėl moters teikta per epolicija.lt portalą, bet informacijos apie tai, kokių veiksmų dėl moters ėmėsi policija ir kitos tarnybos, gauti kol kas nepavyko.

Moteris gali turėti sveikatos bėdų

Kaip LRT radijui ketvirtadienį sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, neatmestina, kad vaiko pagrobimu įtariama moteris turėjo sveikatos problemų, dėl jų ji ir galėjo taip pasielgti.

„Kiek matyti iš moters elgesio, ji neatrodo visiškai adekvati, turinti sveikatos problemų, todėl ji šiuo metu paguldyta į ligoninę. Matyt tos sveikatos problemos ir lėmė, kad ji ryžosi tokiam žingsniui“, – sakė R. Matonis.

Jo teigimu, berniukas, kurį buvo išsivedusi moteris, šiuo metu jaučiasi gerai.

„Vaikas jaučiasi gerai, jis kažkokių sveikatos nusiskundimų neturėjo, atrodė puikiai. Jokio pavojaus jam nėra“, – komentavo policijos atstovas.

R. Matonis ragino tėvus būti atidesniais savo vaikų atžvilgiu.

„Turėtume būti atsargesni didelėse, masinėse žmonių susibūrimo vietose, saugoti savo vaikus, nepalikti jų vienų be priežiūros. Kuo didesnis bus pastabumas tiek iš tėvų, tiek iš aplinkinių, tokių įvykių ateityje bus mažiau“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)