Klaipėdos apygardos teisme ketvirtadienį pradedamas nagrinėti V. Usovo skundas dėl paskirtos bausmės. Kaltinamasis, vos atsidūręs teismo patalpose, ėmė šaukti, kad draudžią jį fotografuoti ir filmuoti, nes jis nėra viešas asmuo ir nenori dėmesio, o teisėjai yra melagiai.

Įėjęs į teismo salę, prieš pat teismo posėdį vyras žurnalistams prieš nosį bandė užtrenkti duris, nors dar iš teismo salės nebuvo spėję išeiti prieš tai vykusioje byloje dalyvavę žmonės. V. Usovas šaukė, kad visi už tai atsakys, kad apie jį rašo, o teismo duris jis esą bando užtrenkti dėl to, kad teismo posėdis bus uždaras. Šis argumentas, kol teisėjai nėra atėję į teismo salę ir paskelbę teismo posėdžio pradžios, nepagrįstas.

Vos teismui pravėrus bylą, V. Usovas ėmė reikalauti nušalinti valstybinį kaltinimą palaikančią prokurorę Editą Adomaitę ir pateikė savo argumentus. Anot prokurorės, nušalinimą kaltinamasis reiškė ir pirmos instancijos teisme. Tąkart teismo V. Usovo argumentai neįtikino.

Ar tenkins prokurorės nušalinimą šįkart, teismas skelbs spalio 23 dieną.

Delfi.lt primena, kad Klaipėdos apylinkės teisme kone šešerius metus bylą nagrinėjęs teisėjas Vandalinas Vainius nesuabejojo vyro kaltumu. Nuosprendyje teisėjas pabrėžė, kad V. Usovas pasinaudojo berniukų pažeidžiamumu.

Valstybinį kaltinimą palaikanti E. Adomaitė sako, kad byla išties sudėtinga, mat vaikai nelinkę pasakoti, ką jiems teko patirti. Byloje užfiksuoti 12 vaikų pasakojimai, visi berniukai buvo nepilnamečiai. Bičiuliu vaikams buvęs V. Usovas, vaikų parodymais, tapo monstru, o aukų ieškojo visoje Lietuvoje.

Pats V. Usovas teisme save įvardija kaip melagingai apkaltintą asmenį, kuris sunkiai serga ir turi nuolatinės medikų priežiūros poreikį.

Vyras kaltinamas 12 vaikų tvirkinimu.