Staigmena poilsiautojai vadina ir tai, kad atėjus rudeniui toks puikus oras, taip pat žadamas įspūdingas karštis, kone iki 30 laipsnių.

„Nesibaigianti, puiki vasara. Smagu matyti žmones jūroje, mes irgi rytoj eisime maudytis“, – sakė dar viena poilsiautoja.

Kad Palangoje tiek žmonių, daugelis aiškina taip.

„Šilta. Tikrai ne kalendorius lemia žmonių kiekį, o šiluma.“, – teigė sutiktas vyras.

Jam antrino kita pašnekovė, kuri sakė, kad buvo auksinė vasara, o dabar turbūt bus ir auksinis ruduo. Kiti tikina, kad kurortininkai išmoko vertinti visus metų laikus.

„Pastebėjau, kad paskutiniu metu ir žiemą, ir vasarą žmonių būna daug.“

Palangiškiai rudeniui ir epitetą turi.

„Nuo rugsėjo Palangoje prasideda aksominis atostogų laikotarpis visomis prasmėmis. Oras švelnesnis, vakarai šiek tiek vėsesni, jūros vanduo šiltas, labiau jaučiamas ir aitresnis pušų kvapas“, – komentavo Turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė.

Dalis žmonių specialiai rudenį į kurortą skuba.

„Pirma savaitė [rugsėjo], jau kelinti metai, gal treti, jau čia. <...>. Žmonių mažiau, oras geras, ramybė“, – tikino poilsiautoja.

Rudenį – draugiškesnės kainos

Senjorai sako, kad rudenį ir kainos draugiškesnės. Rugsėjo pabaigoje taip pat speciali savaitė senjorams, muzikos edukacijos ir sporto festivalis, kuriame dauguma renginių nemokami.

„Galiu išduoti paslaptį, kad į kai kuriuos renginius mes nebeturime bilietų. Tikrai kviečiu nenusiminti, kas negaus pinigų. Tuo metu vyks kiti renginiai, į kuriuos dar vietų yra“, – pasakojo R. Kmitienė.

Rudenį renkasi ir jaunos šeimos su mažais vaikais. Pasak tėvelių, sveika būti gryname ore, pasivaikščioti su šeima, praleisti laiką. Kai kas ir apskritai pasirenka rudenį atostogauti, mat labai geras oras ir labai mažai žmonių.

Palanga rugpjūčio 16-ąją

Kavinių darbuotojai pastebi, kad dabar ir kitokie poilsiautojai.

„Padaugėja senjorų, padaugėja normalių ir kultūringų žmonių. Visi jau išvažiavę, tai dabar atvažiuoja tie, kurie nenori to šurmulio. Kai Palangoje daug žmonių, tuomet didelis šurmulys. Kiti kaip tik mėgsta tą Palangą, kuri yra atsipalaidavusi, ramybės būsenoje“, – sakė kavinės administratorius Kęstutis Blažys.

Gausaus žmonių rudens viliamasi ne tik gerų orų, bet kurorte būtent rudenį prasideda intensyvus konferencijų metas, o rugsėjo pabaigoje – ir sveikatinimo renginiai.

„Tarsi atidarome naują Palangoje sezoną, SPA ir sveikatinimo paslaugų sezoną. Daugelis būtent ir renkasi rudenį, žiemą ir ankstyvą pavasarį atgauti jėgas, pasisemti sveikatos“, – aiškino Turizmo informacijos centro vadovė.

Verslininkai vasarą vadina sėkminga, o kiek ji buvo dosni kurorto biudžetui ir kiek surinkta pagalvės mokesčio, paaiškės rugsėjo pabaigoje.