„Mes balsavome valdyboje ir priėmėme sprendimą suteikit man įgaliojimus partijos vardu pasirašyti susitarimą. Susitarimo tekstas yra suderintas“, - DELFI sakė R. Karbauskis.

Pasak jo, dokumente bus užfiksuoti keturi svarbiausi pasiūlymai, o bendras 15-kos punktų reikalavimų sąrašas bus pridėtas. Tarp svarbiausių siūlymų, dėl kurių, remiantis R. Karbauskio žodžiais, susitarta, yra prašymas kompensuoti negautas savivaldybių pajamas, susidariusias dėl pridėtinės vertės mokesčio lengvatų panaikinimo.

Drauge į dokumento tekstą bus įtrauktas siūlymas sumažinti pelno ir pajamų mokesčius ūkininkams bei reikalavimas, kad tiesioginės nacionalinės subsidijos ūkininkams už šiuo metus būtų ne mažesnės nei pernai.

„Viskas, atrodo, sutarta taip, kaip mes tikėjomės ir norėjome“, - sakė Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos (LVLS) pirmininkas.

DELFI primena, kad valdančiajai Permainų koalicijai šiuo metu priklauso Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų ir centro sąjunga, Tautos prisikėlimo partija bei Liberalų sąjūdis. Formaliai parlamente koalicija turi trapią 71 balso persvarą 141 narių Seime.

Valdantieji kurį laiką dėl paramos derėjosi su Darbo partija bei Krikščionių partija, tačiau derybos abiems atvejais žlugo.

Valstiečiai liaudininkai Seime turi 3 atstovus ir valdančiuosius sutinka paremti netiesiogiai – tai yra už pateiktų siūlymų įgyvendinimą jie žada neutralumą tuo atveju, jeigu opozicija sumanytų surengti interpeliaciją ministrų kabinetui.

Tai reiškia, kad LVLS netaptų valdančiosios koalicijos narė, jos atstovai neužimtų postų Seime ar Vyriausybėje, valstiečiai taip pat neįsipareigotų balsuoti už koalicijos pateikiamus įstatymų projektus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją