„Istorija tokia... Pats esu ūkininkas, auginu braškes. Pas mane birželio 10-osios vakarą atvažiavo žmogus pirkti braškių. Jis buvo neblaivus. Aš iškviečiau policiją. Kol ji atvyko, jis koliojosi, grasino, kad mane padegs, ir visa kita. Dar bandė pasišalinti, stabdė mašinas išėjęs į kelią“, – prisiminė Barčių kaimo gyventojas.

Atvykusi policija patikrino vairuotoją, jis į alkoholio matuoklį įpūtė 1,48 prom. Toks girtumas užtraukia administracinę atsakomybę, skiriama bauda ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas.

„Kiek žinau iš aplinkinių, tas atvažiavęs žmogus yra senjoras, jam 74 metai, kažkada buvo verslininkas Varėnoje“, – pasakojo pašnekovas.

Prasidėjo padegimai

Ir jau netrukus grasinimai išsipildė – birželio 13 d., maždaug 23 val. 15 min., gautas pranešimas apie degančią pirtį. Atvykus ugniagesiams pastatas jau liepsnojo atvira liepsna, skelbiama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento suvestinėje (PAGD).

„Pirtis sudegė beveik visiškai, jau bus nebenaudojama“, – sakė nukentėjusysis.

Birželio 16-osios vakarą padegtas ūkinis pastatas, apdegė lauko sienos kampas, skelbė PAGD.

„Čia padegė kaimyno kluoną, bet tąkart laiku viską sužiūrėjome. Po kelių dienų padegė dar vieną kaimyno ūkinį pastatą, jis sudegė visiškai. O paskui vėl padegė tą patį kluoną, tada jis jau sudegė visiškai. Kaimynui kliuvo: ten kaip vienas didelis sklypas, tai taip ir įvyko“, – pasakojo varėniškis.

Asociatyvi iliustracija

Pasak jo, pastarąją savaitę jis beveik nemiegojo, nes budėjo laukdamas padegėjo. Prašė ir policijos pagalbos, bet jos pasigedo.

„Dėl visų gaisrų pareiškimai parašyti, turėtų vykti ikiteisminis tyrimas. Aš esu nukentėjusysis. Į policiją nuvažiavome, buvo apklausa, turėjome ir savo klausimų, tai mums į juos neatsakė“, – minėjo jis.

Toliau laksto be vairuotojo pažymėjimo

Pašnekovas stebėjosi ir tuo, kad net vairuotojo pažymėjimo netekęs jam grasinęs vyras toliau sėda prie vairo ir važinėja po Varėną.

„Teisės jam sustabdytos, žmonės man skambina, sako, kad vis tiek važinėja. Policija pasakė, kad nieko dėl to negali padaryti, turi būti iškvietimas, – kalbėjo jis ir pridūrė: – Viešinam tai, nes gal policija pradės ką nors judinti. Važinėja dabar po Varėną be teisių, bet policija nieko negali padaryti. Net nežinau, gal jis kam nors sumokėjęs“, – svarstė vyras.

Alkotesteris

„Prieš pusvalandį pats jį pamačiau be teisių. Netoli policija buvo, perdaviau, nusivijo jį. Bet nežinau, kuo baigėsi“, – pridūrė pašnekovas.

Tyrimas vyksta, vairuotojas sustabdytas

Alytaus policijos atstovė Kristina Janulevičienė „Delfi“ informavo, kad dėl padegimų pradėti 3 ikiteisminiai tyrimai.

„Pastatai degė 4 kartus – birželio 13, 16, 17, 20 dienomis. Nukentėjusiais pripažinti 3 asmenys. Įtariamieji nenustatyti“, – sakė ji.

K. Janulevičienė patvirtino, kad Barčių kaime birželio 10 d. buvo sulaikytas neblaivus vairuotojas.

Apie 22 val. 44 min. gautas pranešimas, kad pas asmenį į Varėnos r. Barčių k. automobiliu „VW Touran“ atvyko neblaivus vyras (gim. 1950 m.). Pranešėjas paėmė automobilio raktelį, neleido vairuoti transporto priemonės.

Atvykus pareigūnams, įvykio vietoje rastas automobilio vairuotojas, kuriam nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,43 prom.). Pradėta administracinė teisena pagal LR ANK 422 str. 5 d., sustabdyta teisė vairuoti transporto priemones“, – nurodė ji.

Pasak jos, trečiadienį, gavus pranešimą, tas pats vyras sustabdytas prie vairo, dėl to pradėta administracinio nusižengimo teisena.

„Transporto priemonę vyras vairavo blaivus“, – nurodė ji.