J.Rojaka LR Seimo nario pareigas pradės eiti po to, kai Seimą paliks pagal Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąrašą į Europos Parlamentą išrinktas Aurelijus Veryga. A. Veryga pateikė pareiškimą dėl Seimo nario mandato atsisakymo nuo liepos 15 dienos.

„Nors laiko šios kadencijos Seimui liko nedaug, iššūkių išlieka nemažai. Tikiu, kad mano sukaupta patirtis ir ekonomikos žinios atneš naudą net ir šios sudėties Seimui baigiant savo kadenciją. Be to, jaučiuosi atsakinga prieš visus rinkėjus, kurie už mane balsavo bei mane reitingavo sąraše, ir sieksiu konstruktyvaus į rezultatus orientuoto darbo“, – pabrėžė būsima Seimo ir Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narė.

Karbauskio nenustebino J. Rojakos sprendimas jungtis prie Demokratų frakcijos: dar viena išdavystė

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderio Ramūno Karbauskio nenustebino į Europos Parlamentą (EP) išrinkto Aurelijaus Verygos vietą Seime užimsiančios „valstiečių“ sąrašo narės Jekaterinos Rojakos sprendimas jungtis prie Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“. Pasak jo, Sauliaus Skvernelio į LVŽS sąrašą pakviesta liberalių pažiūrų J. Rojaka tokiu savo sprendimu išdavė „valstiečiams“ patikėtą rinkėjų mandatą.

„Aš buvau tikras, kad ji jungsis prie Demokratų sąjungos, nes ji yra iš Sauliaus Skvernelio proteguotų žmonių. (...) Dar viena išdavystė. Bet čia išdavė ne mus, o rinkėjus“, – Eltai trečiadienį sakė R. Karbauskis.

„Yra kaip yra. Dabar mes išsivalėme nuo šitų žmonių ir padarėme išvadas, kad liberalių pažiūrų žmonės jokiu būdu negali būti dėl jokių motyvų kartu su mumis, nes jie vis tiek yra liberalai ir tokiais liks“, – pabrėžė politikas.

R. Karbauskis pripažino, kad liberalių pažiūrų narių priėmimas į LVŽS gretas prieš 2020 metų Seimo rinkimus buvo klaida. Dėl to politikas negaili priekaištų ir buvusiam bendražygiui S. Skverneliui.

„Čia yra mūsų klaida, kurią padarėme 2020 metais, mes tai pripažįstame. Saulius Skvernelis ir kiti liberalai, kurie buvo su juo – tiesiog apsigavome, kada mums buvo sakoma, kad šitie žmonės nėra liberalai, nes dabar „Vardan Lietuvos“ yra dar viena liberalų partija“, – sakė politikas.

„Patikėjome Sauliaus Skvernelio žodžiais, o jis projektavo savo naują partiją, sakydamas, kad to nedaro. Tada jis atvirai ir bjauriausiu būdu melavo visai visuomenei. (...) Mūsų žmonės (jungtis prie S. Skvernelio kuriamos partijos – ELTA) buvo kalbinami iškart po 2020 metų rinkimų, nors tada S. Skvernelis prisiekinėjo, kad nieko nedaro, bet partijoje buvo važinėjama po skyrius ir 170 žmonių pavyko įkalbėti“, – apgailestavo R. Karbauskis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją