Advokato Valdemaro Stančiko teigimu, J. Žeimienė turi akcijų ir vadovauja bendrovei „Būsto investicijų valdymas“, kuri valdo keturias jau privatizuotas sostinės komunalinių paslaugų bendroves: „Naujamiesčio būstas“, „Antakalnio ūkis“, „Viršuliškių būstas“ ir „Karoliniškių būstas“. Advokatas įsitikinęs, kad tarybos narė yra asmeniškai suinteresuota direktoriaus pakeitimu savivaldybės įmonėje, kuri yra jos vadovaujamų bendrovių konkurentė.

„Rugpjūčio 1 dieną vykusio Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu tarybos narė J. Žeimienė aktyviai dalyvavo klausimų dėl „Šnipiškių ūkio“ vadovo atleidimo svarstyme ir net reikalavo svarstymo ypatingos skubos tvarka. Vėliau tarybos narė buvo atvykusi į Kalvarijų turgavietėje esančias bendrovės patalpas ir mėgino kištis į bendrovės vidaus reikalus, teigdama, kad atstovauja vilniečiams“, - teigė V. Stančikas.

Jis pažadėjo kreiptis į VTEK su prašymu išaiškinti, ar tarybos narė tokiu savo elgesiu nesukėlė interesų konflikto.

Pati J. Žeimienė įtarimus interesų konfliktu atmeta. Jos teigimu, miesto valdžia siekia tik pakeisti savivaldybės įmonės vadovą, kuris esą blogai dirba. „Yra gyventojų skundai, Veterinarijos tarnybos nurodymas uždaryti turgaus mėsos skyrių dėl antisanitarinių sąlygų – vadovas aiškiai nesusitvarko su pareigomis“, - DELFI teigė socialdemokratė.

V. Žeimienė anksčiau yra dirbusi „Naujamiesčio būsto“ vyr. finansininke. Beje, dabartinis sostinės meras Juozas Imbrasas yra buvęs „Naujamiesčio būsto“ direktoriumi.

DELFI jau skelbė, kad naujoji sostinės valdžia mėgina atleisti iš pareigų "Šnipiškių ūkio" direktorių V. Januškevičių ir į jo vietą paskirti Vidmantą Tamulionį. Šį istorija virto skandalu, kai V. Januškevičius pareiškė patyręs Vilniaus mero Juozo Imbraso spaudimą ir sustabdė pateikė tai neva įrodantį garso įrašą. Tuo tarpu sostinės vadovas V. Januškevičiaus kaltinimus dėl politinio susidorojimo pavadino šmeižtu ir kreipėsi į Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti tyrimą dėl šmeižto.

Vėliau Vilniaus miesto tarybos valdančioji koalicija su meru priešakyje neįvykdė teismo nutarties ir pradėjo svarstyti V. Januškevičiaus atleidimo klausimą: tarybos posėdyje po pateikimo buvo pritarta savivaldybės bendrovės „Šnipiškių ūkis“ direktoriaus atleidimui.

„Šnipiškių ūkio“ vadovas tikina, kad įmonė dirba pelningai, todėl esą nėra jokio pagrindo jo keisti. „Įmonės sąskaitoje yra sukaupta virš 4 mln. litų. Tai - Šnipiškių bei Žirmūnų gyventojų sukaupti ir daugiabučių remontui skirti pinigai, kurie, įtariu, gali būti labai įdomūs kai kurioms interesų grupėms. Ne mažiau įdomi, manau yra ir Kalvarijų turgavietė, aplink kuria sukasi daug neskaidrių ir korupcinių interesų, dėl kurių nuolat patiriu spaudimą“, - teigė bendrovės „Šnipiškių ūkis“ direktorius, Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) narys V. Januškevičius.

Jo advokatas pažadėjo kreiptis ir į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) dėl galimų tarybos narės J. Žeimienės korupcinių ryšių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją