„Pastaruoju metu nuolat girdime apie korupcijos, kyšininkavimo ar įmonių protegavimo atvejus savivaldybėje. Norėtume, kad savivaldybė pakeistų tokį savo santykį su visuomene ir įgytų gerą vardą“, - trečiadienį žurnalistams teigė Vilniaus vicemeras Evaldas Lementaukas.

Jo teigimu, susitikime su TILS vadovu kalbėta apie „rimtos antikorupcinės programos sukūrimą“.

„Sutarėme, kad programa neturėtų būti „ilgas nuobodus romanas, kuriame tik surašyta daug priemonių“, - teigė R. Juozapavičius.

Susitikimo dalyviai sutarė, kad viena iš konkrečių priemonių galėtų būti detaliųjų planų svarstymų perkėlimas į internetą. Šios procedūros laikas esą būtų ilgesnis, kad kiekvienas gyventojas galėtų susipažinti su detaliaisiais planais.

E. Lementausko teigimu, sostinės valdžia taip pat planuoja užsakyti sociologinius tyrimus dėl korupcijos savivaldybėje: „Dabar atliksime tyrimą ir visos kadencijos metu darysime tarpines apklausas, o kadencijos pabaigoje – generalinį tyrimą, po kurio įvertinsime, kaip pakito korupcijos lygis mūsų valdymo metu“.

Tiesa, E. Lementauskas atsisakė pasekti premjero Gedimino Kirkilo pavyzdžiu ir pažadėti atsistatydinti, jeigu per metus korupcijos sostinės savivaldybėje nesumažės. Vicemeras šį skambų premjero pažadą pavadino populizmu.

TILS vadovas trečiadienį žurnalistams teigė negalįs pasakyti, ar pusę metų dirbanti naujoji Vilniaus valdžia jam atrodo mažiau ar daugiau korumpuota už ankstesniąją. R. Juozapavičius pripažino per daug nesidomėjęs, ką veikia naujoji miesto valdžia.

„Mes vertinome ankstesnės Vilniaus valdžios viešos ir privačios partnerystės projektus ir man atrodė, kad tai yra labai rizikingas dalykas. Tokiais atvejais verslo interesams gali būti pataikaujama, - sakė TILS vadovas. - Negirdėjau, kad ir naujoji valdžia taip darytų, o kalbant apie žiniasklaidos skandalus – tai yra normalus dalykas, tačiau nebūtinai atspindintis tikrą situaciją“.

Pastarąjį kartą TILS Vilniaus miesto savivaldybės korupcijos žemėlapį braižė 2004 m. Neoficialiai kalbama, kad tuomečio tyrimo rezultatai paskatino miesto valdžią daugiau panašių tyrimų neužsakinėti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją