Tuo tarpu Kalvarijų turgavietę administruojančios bendrovės „Šnipiškių ūkis“ vadovas Vidmantas Tamulionis visus kaltinimus atmeta, sakydamas, kad dėl to įmonę jau ne kartą tikrino kontrolieriai, kurie didelių pažeidimų neaptiko.

Tuo tarpu turgaus prekeiviai tvirtina, kad turgavietėje nėra tikslios prekyviečių ir mokesčių už jas apskaitos. Jie nurodė, kad vien iš vienos prekybos zonos per dieną surenkama apie 30 tūkstančių litų, bet į kasą pakliūva tik 1800 litų. Negana to, vienas buvęs „Šnipiškių ūkio“ darbuotojų užsiminė turįs įtarimų, kad naudojami ir nelegalūs kasos aparatai. Jais išspausdinti čekiai ir išdalijami turgaus prekeiviams.

O apskaitai naudojami kiti, legalūs kasos aparatai. Suprantama, jie nurodo gerokai mažesnes pajamas.

Tik po to, kai prekeiviai kreipėsi į Valstybės kontrolę, „Šnipiškių ūkio“ veikla susidomėjo ir savivaldybė. Administracijos direktoriaus pavaduotojo Rimanto Kupliausko įsakymu sudaryta komisija „Šnipiškių ūkio“ veiklai tirti. Ji įpareigota penktadienį paskelbti išvadas.

„Jeigu tokie dalykai vyksta turgavietėje, jais tikrai turėtų susidomėti specialiosios tarnybos. Tam jos ir skirtos“, – svarstė buvęs „Šnipiškių ūkio“ vadovas Vaclovas Januškevičius. V.Januškevičius prieš metus buvo atleistas iš „Šnipiškų ūkio“ direktoriaus pareigų, nes neįtiko miestą valdančiai partijai „Tvarka ir teisingumas“.

V.Januškevičius nesutiko savanoriškai pasitraukti iš pareigų ir buvo pagarsinęs įrašą, kuriame J.Imbrasas dėl politinių motyvų spaudžia jį palikti darbo vietą.

J.Imbrasas tvirtino, kad pašalinti direktorių reikėjo dėl prasto darbo. Vietoj jo buvo paskirtas „tvarkiečiams“ lojalus V.Tamulionis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją