Primename, kad trečiadienį į DELFI redakciją kreipėsi apstulbę Vilniaus palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčios lankytojai. Jie sakė, kad mišias aukojo visiškai girtas klebonas Valdas Girdžiušas.

Tą vakarą buvo meldžiamasi už tragiškai šią savaitę ant geležinkelio bėgių žuvusį jaunuolį. Traukinio partrenktas vaikinas (gim. 1999 m.) žuvo penktadienį. Per bėgius vaikinas ėjo neleistinoje vietoje.

„Kunigas pradėjo vesti mišias ir tiesiog buvo girdėti, kad žmogus išgėręs, – pasakojo mišiose dalyvavusi moteris. – Pradėjo žmones varyti iš bažnyčios, tampyti už rankų. Mano brolis laidoja savo sūnų, netekome artimo žmogaus, o kai brolis nuėjo pasiaiškinti su kunigu, jis pradėjo šokinėti prieš jį. Iškvietėme policijos pareigūnus, o kunigas neleido įeiti į kleboniją, neleido pažiūrėti, kiek promilių jis įpūs.“

Vaizdo įraše matyti, kad bažnyčioje buvo kilusi sumaištis. Susirinkusieji piktinosi klebono elgesiu, o jis vienam vyrui atsakė: „Tu manęs negąsdink“. Kilus sąmyšiui klebonas išėjo iš bažnyčios.

Į bažnyčią iškviesta policija, buvo nustatytas 2,84 prom. girtumas.

Ketvirtadienį klebonui policija paskyrė baudą, informavo Vilniaus miesto 5-ojo policijos komisariato viršininkas Vitalijus Karpukas. Skirta minimali 20 eurų bauda.

„Už tai, kad būdamas girtas pasirodė viešoje vietoje. Kalba buvo nerišli, judesiai buvo nekoordinuoti. Jo veiksmai įžeidė visuomeninę gerovę ir sutrikdė piliečių rimtį“, – už ką skirta bauda paaiškino V. Karpukas.

Pasak jo, klebonas šįryt buvo atvykęs į komisariatą. Esą jis gailėjosi savo poelgio, sutiko su paskirta bauda ir sakė atsiprašantis.

Atvejais, kada administracinis nusižengimas padaromas pirmąkart, dažniausiai yra skiriama pusė minimalios baudos – 10 eurų. Visgi komisariato viršininkas patikino, kad kunigas pastaruoju metu nebuvo baustas.

DELFI jau rašė, kad po incidento į Vilniaus Pal. J. Matulaičio parapiją atvyko Vilniaus arkivyskupo augziliaras vyskupas Darius Trijonis. Jis atsiprašė už kunigo elgesį:

„Atsiprašau žuvusio jaunuolio artimųjų. Šiuo metu jie išgyvena didžiulę netektį. Prašau artimųjų atleidimo ir meldžiu, kad Dievas palengvintų jų skausmą, kurį netinkamas dvasininko elgesys tik pagilino.

Jo veiksmai nusipelno pasmerkimo, tačiau svarbu suprasti, kad, jeigu jie kilo dėl alkoholizmo, tai yra liga, kurią reikia gydyti. Bažnyčioje yra atvejų, kai vienokią ar kitokią priklausomybę turintys kunigai, po gydymo ir reabilitacijos, atsikėlė ir dabar padeda atsistoti ant kojų kitiems, turintiems šią ligą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (295)