„Mano įsitikinimu, NATO turi spinduliuoti vienybe. ES taip pat turi ne tik deklaruoti, bet ir savo elgesiu demonstruoti vienybę, nes tai yra geriausia užkardymo priemonė. Jei tos valstybės, kurios sėja tam tikrą įtampą, pamatys, kad mes esame vieningi, tvirtai pasiryžę ginti savo vertybes, aš manau, jie pakoreguos savo elgesį, ir būtent to mes ir tikėtumėmės“, – Vokietijoje kalbėjo šalies vadovas.

Prezidentas kartu pridūrė, kad šalių rizikos tarpusavyje yra susijusios, todėl negalima skirstyti jų saugumo.

„Šio vizito metu kalbuosi tiek apie Ukrainą, tiek apie Lietuvą, kadangi esu įsitikinęs, kad negali būti jokio skirstymo į Ukrainos saugumą ir mūsų saugumą. Mes puikiai suprantame, kad dalykai tarpusavyje yra susiję, rizikos yra tarpusavyje susijusios, ir dėl to Ukrainos saugumas yra mūsų saugumas ir atvirkščiai, mūsų saugumas yra Ukrainos saugumas“, – pridūrė G. Nausėda.

ELTA primena, kad Vokietijoje besilankančio prezidento Gitano Nausėdos ir Vokietijos prezidento Franko Walterio Steinmeierio susitikime daugiausia dėmesio skirta šalių bendradarbiavimui saugumo, gynybos ir ekonomikos srityse aptarti, pranešė Prezidentūra.

Šalies vadovas akcentavo, kad Lietuva vertina Vokietiją kaip patikimą strateginę partnerę, ir dėkojo už Vokietijos indėlį į kolektyvinį rytinio Šiaurės Atlanto sutarties organizacijos (NATO) flango saugumą.

Pasak Lietuvos prezidento, Rusijos karinių pajėgų telkimo Baltarusijoje ir prie sienos su Ukraina akivaizdoje Vokietijos sprendimas dislokuoti Lietuvoje daugiau karių siunčia aiškią vienybės ir solidarumo žinutę visos NATO vardu.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)