„Su kolegomis iš Estijos priėmėme sprendimą padėti Latvijos pasieniečiams. Nuo rugpjūčio 5 dienos dislokuosime kontingentą prie Latvijos sienos su Baltarusija. Padėsime Latvijos pasieniečiams užtikrinti sienos apsaugą. Tai jau ne pirmas kartas – tas pats buvo padaryta ir praėjusių metų pabaigoje“, – pirmadienį LRT radijui teigė R. Liubajevas.

„Manome, kad geriau padėti kolegoms prie sienos, nei spręsti problemą mūsų šalies teritorijoje“, – akcentavo jis.

Pasak VSAT vado, pastaruoju metu su didesniais iššūkiais susiduria kaimyninė Latvija.

„Paskutiniu metu Latvijoje matome srautų padidėjimą. Šiais metais jie fiksavo beveik 3,5 tūkst. neteisėtų migrantų. Pas mus situacija šiek tiek kitokia – per pirmus šešis šių metų mėnesius fiksavome 350 bandymų neteisėtai vykti per sieną“, – lygino R. Liubajevas.

„Turime dar vieną problemą, kuri daugiau yra susijusi su antrine migracija. Neteisėti migrantai yra gabenami nuo Latvijos ir Baltarusijos sienos linijos per Lietuvos Respublikos teritoriją. Tokių atvejų tikrai yra nemažai – apie 200 asmenų identifikavome ir perdavėme atgal Latvijos pasieniečiams“, – sakė jis.

ELTA primena, kad praėjusią parą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje nefiksuota sieną neteisėtai bandžiusių kirsti migrantų.

Tuo metu Latvijos pasienio tarnyba fiksavo 20 tokių asmenų, o Lenkijos pareigūnai praneša šeštadienį apgręžę 50 užsieniečių.

Pernai VSAT pareigūnai neleistinose vietose į Lietuvą iš Baltarusijos neleido įsibrauti 2 643 asmenims, šiemet – 366.

Iš viso nuo Baltarusijos sukeltos migracijos krizės pradžios į šalį neįleista 22,3 tūkst. neteisėtų migrantų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją