Vaizdo įrašas iš pirmo žvilgsnio atrodo tikrai žiaurokas, mat jame matyti, kad tarnybinis šuo griebia ant žemės miegmaišį, kuriame guli žmogus, ir laiko įsikibęs dantimis.

Šis vaizdo įrašas pirmiausia pasirodė socialiniame tinkle TikTok, vartotojo „hamoka273“ paskyroje. Tačiau iš karto šis vartotojas tapo nepasiekiamas.

Po to minėtas vaizdo įrašas pradėjo plisti Baltarusijos propagandiniuose kanaluose, o iš jų – Telegram grupėse, kuriose informaciją ir susirašinėjimą skelbia į Lietuvą ir Lenkiją iš Baltarusijos patekti ketinantys neteisėti migrantai iš Rytų Europos valstybių.

Delfi susisiekė su vienu iš minėtame incidente dalyvavusių asmenų, kuris paaiškino, kad vaizdas buvo nufilmuotas praėjusią naktį, iš antradienio į trečiadienį, šalia Klevicos kaimo Baltarusijoje.

Lietuvoje ši vietovė yra vadinamoje Dieveniškių kilpoje, Šalčininkų rajone.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis patvirtino, kad incidentas naktį minėtame valstybės sienos apsaugos ruože buvo.

Pasak pasieniečių atstovo, paaiškėjus, kad minėto įvykio vaizdo medžiagą Baltarusijos režimas bando išnaudoti propagandiniais tikslais, siekdamas apjuodinti Lietuvos pasieniečius, „šiame vaizdo įraše matomo įvykio aplinkybės bus iš naujo įvertintos, siekiant išsiaiškinti, ar nebuvo panaudotos perteklinės valstybės sienos pažeidimo užkardymui reikalingos priemonės“.

Anot G. Mišučio, iš vakaro minėtoje vietovėje prie pat valstybės sienos buvo pastebėta 13 asmenų grupė, kurią link Lietuvos stūmė ginkluoti Baltarusijos pasieniečiai.

Pamatę čia patruliuojančius Lietuvos pareigūnus, tarp jų – ir kinologą su tarnybiniu šunimi, neteisėti migrantai žengti į Lietuvos teritoriją nebandė.

Tačiau grįžti į Baltarusijos teritoriją jiems neleido maždaug už dviejų metrų nuo jų stovėję Baltarusijos pareigūnai.

„Grupėje buvę asmenys tiesiog pasidėjo savo daiktus ant vadinamos pėdsakų juostos ir rengėsi miegoti. Mūsų pareigūnams bandant jų daiktus paimti nuo žemės ir pernešti kiek toliau link Baltarusijos pusės, kad migrantai nebūtų fiziškai Lietuvos teritorijoje, Baltarusijos pasieniečiai į mūsų pareigūnus nukreipė įjungtus prožektorius. Noriu užtikrinti, kad apklausiant pareigūnus iš tiesų visi patvirtino, kad būtent minėtas miegmaišis atrodė tarsi numestas paklotas, žmogaus ten nebuvo matyti, jis nejudėjo, o tarnybiniam šuniui puolus, kurį laiką apakintas pareigūnas šuns nesuvaldė“, – sakė G. Mišutis.

VSAT atstovas teigė, kad įvykio metu niekas nenukentėjo, medikų pagalbos niekam neprireikė.

„Ne, neprireikė. Kiek man žinoma, nebuvo sudraskytas ir miegmaišis, nekalbant, kad šuo neįkando asmeniui, nes kando audinį“, – sakė G. Mišutis.

Anot pareigūnų atstovo, minėta grupė po incidento toje pačioje vietoje liko nakvoti iki ryto, o rytą tų pačių Baltarusijos pasieniečių lydimi pasitraukė gilyn į Baltarusijos teritoriją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)