Tai DELFI patvirtino Vyriausybės kancleris Alminas Mačiulis.

„Mūsų darbuotoja buvo pakviesta pasiklausinėti žodžiu. Į STT“, - teigė kancleris.

Pasak jo, kaip ir Seimo kanceliarija, Vyriausybės kanceliarija gavo oficialų STT paklausimą dėl darbo su įslaptinta informacija tvarkos.

„Buvo paprašyta pateikti informaciją, kaip yra formalizuota slaptos informacijos teikimo sistema Vyriausybės kanceliarijoje. Pasirašiau raštą STT, pridėjome tuos dokumentus, kuriais reglamentuojama informacijos pateikimo schema ir visos procedūros. Toks dalykas buvo“, - sakė A. Mačiulis.

DELFI primena, jog STT Vyriausybe neapsiribojo. Praėjusią savaitę, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, STT agentai lankėsi už darbą su įslaptinta informacija atsakingos Seimo darbuotojos bute. Moteris buvo apklausta. Tai DELFI patvirtino Seimo kancleris Jonas Milerius.

Į STT klausimus atsakyti turėjo ir Prezidentūra.

Apklausė ir Prezidentūros darbuotojas

„Dėl Generalinės prokuratūros atliekamo ikiteisminio tyrimo STT prašymu yra pateikta visa informacija ir dokumentai, kaip Prezidento kanceliarijoje vyksta įslaptintos informacijos raštvedyba. Į visus klausimus, susijusius su ikiteisminiu tyrimu, įstatymo nustatyta tvarka, atsako ikiteisminį tyrimą vykdanti institucija“, - teigiama DELFI pateiktame prezidentės kanceliarijos komentare.

Prezidentūra taip pat patvirtina, kad kanceliarijos darbuotojoms teko atsakyti į STT klausimus.

"Buvo apklaustos Prezidento kanceliarijos darbuotojos, atsakingos už įslaptintos informacijos raštvedybą", - informuoja Prezidentūra.

Į prokurorus dėl galimo informacijos nuotekio kreipėsi VSD. Praėjusią savaitę, remiantis VSD medžiaga, paskelbta apie galimai Rusijos planuojamas informacines atakas prieš Lietuvą ir jos pareigūnus. Prezidentė Dalia Grybauskaitė patvirtino buvusi informuota, kad atakos gali būti rengiamos ir prieš ją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)