Kartu jis pažymėjo, kad prie eitynių savo transporto priemonėmis prisijungti norėjęs visureigių klubas negavo tam reikalingo Vilniaus miesto savivaldybės leidimo.

„Eitynės yra tradicinės. Jos yra vadinamos arba patriotinėmis eitynėmis, arba nacionalinėmis eitynėmis. Jos vyksta kiekvieną Kovo 11-ąją, ir šįkart vyks“, – Eltai organizuojamas eitynes komentavo G. Songaila.

Eitynės prasidės 16 val., jų dalyviai Gedimino prospektu keliaus nuo Arkikatedros iki Lukiškių aikštės, kur numatomas nedidelis mitingas.

„Organizatoriai yra tautininkai, Vilniaus sąjūdis, senieji tautininkai. Tos eitynės visada pasižymėjo, kaip tautines vertybes išpažįstančių piliečių, organizacijų bendra šventė“, – sakė vienas iš organizatorių.
G. Songaila taip pat teigė, kad eitynėse savo transporto priemonėmis norą dalyvauti buvo išreiškęs ir visureigių klubas, tačiau negavo tam būtino savivaldybės leidimo.

„Buvo dar mintis, kad džipų klubas dalyvautų, prisijungtų prie eisenos, bet savivaldybė nedavė leidimo. Didelė čia bėda, bet tiesiog nebūtų gal sutrukdę“, – pridūrė G. Songaila, patikinęs, kad minėto klubo nariai tautininkus palaikys ėjimu pėsčiomis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (222)