Kaip konferencijoje sakė frakcijos seniūnas Linas Kukuraitis, opozicija yra nusivylusi, kad Vyriausybė visą vasarą su jais nedirbo ir nesikonsultavo ruošiantis artėjančiam sunkmečiui, kuris buvo numatomas jau birželį.

„Premjerė, pažadėjusi su mumis dirbti visą vasarą, kad kartu parengtume pagalbos paketą verslui ir gyventojams, deja, ne tik nepakvietė į bendrą darbą, bet ir patys, Vyriausybė, nieko nėra parengusi, ir šiandien mes esame absoliučiame lyderystės vakuume. Į tą vakuumą visi bando patekti, nes kai lyderystės trūksta, visi teikia įvairiausius siūlymus, idėjas, vertinimus. Turime chaosą“, – konstatavo politikas.

Dėl to demokratai, pasak jo, parengė eilę siūlymų, kurių vienas – skelbti ekstremalią situaciją valstybės mastu dėl energetikos kainų.

„Tikimės, kad į didžiąją dalį jų bus atsižvelgta. Esame visiškai pasiruošę veikti konstruktyviai, kartu su Vyriausybe dėl situacijos sprendimo. Įvardinsiu du pagrindinius pricipus: pirmiausia vertiname, kad istuacija yra tokia rimta, jog reikėtų skelbti ekstremalią situaciją dėl padėties energetikos srityje tam, kad galėtume telkti ir valstybės rezervus pasekmių mažinimui, ir apskritai, kad galėtume sutelkti mūsų visų pastangas dėl situacijos valdymo“, – sakė L. Kukuraitis.

Be to, pasak jo, siūloma, kad pagalbos paketas verslui ir gyventojams startuotų jau spalio mėnesį.

„Visa tai galime padaryti, per pandemiją ne kartą esame mušę rekordus, kaip keičiami įstatymo projektai ir įgyvendinamos priemonės per savaites, o ne pusmečius, kaip yra šioje kadencijoje, deja“, – teigė parlamentaras.

Tokius sprendimus, anot jo, Lietuva galėtų padaryti, nes turi geras skolinimosi galimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)