„Ponai valstiečiai, ar tai tikrai jūsų nuostata, ar tik vedlio diktatas? Nerimtai atrodytumėt, jeigu jūsų. Žmonės balsavo už kiekvieną dažniausiai po vieną, o ne už Naisių kupetą, kurią dabar, pavasarį, tūlas grąso padegti. Ar apygardose atsiprašysit rinkėjų?“ – feisbuke rašo V. Landsbergis.

„Manau, ir Saulius Skvernelis turėtų pagrindo protestuoti, kad jo vardu ir asmeniu taip švaistomasi. Veikiau tai susijaudinusio režisieriaus improvizacijos. Juk tapęs prezidentu, jeigu ne S.Skvernelis, turėtų pritarti kitam daugumos atstovui Vyriausybės vadovybėje: S.Skverneliui, R.Karbauskiui, G.Kirkilui... Dauguma - jėga. "Aiškumas - svarbiausia", tad nereikia daryti priešingai. Arba tolydinių kūlvirstukų.

Ir tas, ir kitas referendumas - juk ne "už pilietybės išsaugojimą" jo net neprašant, o už papeikimą Seimui, patvirtinusiam, kaip ir 2012 metais, neprotingas formules. Jas dabar tektų taisyti kitame referendume. Jeigu kas balsuodamas derina savo poziciją su sveiku protu, tai normalu, be panikos“, – taip pat rašo V. Landsbergis.

Trauktųsi iš posto

DELFI primena, kad į šalies vadovus pretenduojantis premjeras Saulius Skvernelis tikino, kad, pralaimėjęs Prezidento rinkimus, trauktųsi iš Vyriausybės vadovo posto.

Pasak jo, „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio deklaruota idėja pereiti į opoziciją, jei jo vadovaujamai valdančiajai partijai nepasiseks dveji rinkimai, yra pagrįsta ir, susiklosčius sąlygoms, bus įgyvendinta. Kartu premjeras negaili kritikos prezidentei Daliai Grybauskaitei, antradienį pareiškusiai, kad valdančiųjų“ sumanymas trauktis į opoziciją po galimo pralaimėjimo yra rinkiminio sezono įtampos pasekmė.

„Jeigu bus nesėkmingi rinkimai, tai bus mano darbo įvertinimas, tarp jų ir mano bei visos „valstiečių“ frakcijos“, - sakė S. Skvernelis.

„Tai yra objektyvus faktorius, jeigu žmonės nusprendžia, kad ta politika, kurią dvejus su puse metų mūsų Vyriausybė vykdė - socialinę politiką, antikorupcinę, skaidrumo ir tvaraus ekonominio užtikrinimo (politiką - ELTA) - yra nepriimtina, tai kodėl mes turėtume toliau žmonėms brukti šią politiką“, - antradienį Seime kalbėjo premjeras.

Sulaukė palaikymo

Pasak S. Skvernelio, jei jis nepateks į Prezidento rinkimų antrąjį turą, supras tai kaip visuomenės deklaruotą jo vedamos Vyriausybės neigiamą įvertinimą.

„Nepatekimas į antrąjį rinkimų turą būtų aiškus pralaimėjimas“, - kalbėjo premjeras.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis antradienį pranešė, kad jo vadovaujama Seimo frakcija palaiko pasitraukimą iš valdančiosios daugumos, jei iš tikrųjų Lietuvos visuomenė „valstiečiais“ nepasitikės abejuose artėjančiuose rinkimuose.

„Frakcija palaiko sprendimą. Du susilaikė, visi kiti balsavo „už“, - antradienį po frakcijos posėdžio žurnalistams sakė R. Karbauskis. Jis atsisakė nurodyti susilaikiusiųjų pavardes, nes tai, pasak jo, neetiška.

Pastarąją savaitę R. Karbauskis pareiškė, kad trauksis iš valdančiųjų, jei premjeras Saulius Skvernelis nelaimės Prezidento rinkimų, o „valstiečiai“ - Europos Parlamento. Politikas tikino, kad už savo žodžius atsako ir kad taip elgdamasis jokio spaudimo rinkėjams nedaro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2182)