„Rusijos teroristai ir toliau apšaudo evakuacijos maršrutus, evakavimo punktus, žmones išgabenančias valtis“, – sekmadienio vakarą vaizdo kreipimesi sakė V. Zelenskis. Jis pareiškė, kad už rusus dorovingesni „net gyvuliai“.

Ukrainos pareigūnai skelbė, kad sekmadienį buvo apšaudyta daugiau kaip 20 žmonių plukdanti valtis, civiliams mėginus pasiekti saugias vietas iš Maskvos okupuotų Chersono srities teritorijų. V. Zelenskis patvirtino, kad per šią ataką trys žmonės žuvo, o dar 10 buvo sužeista. Prezidentas nurodė, kad iš pradžių Rusija regione susprogdino užtvanką, tuomet paliko užtvindytoje teritorijoje esančius žmones likimo valiai, o dabar juos dar ir apšaudo.

Kreipimesi Ukrainos lyderis taip pat informavo, kad Hagoje veikiančio Tarptautinio baudžiamojo teismo (TBT) atstovai buvo atvykę į Chersoną, kad savo akimis įvertintų situaciją. „Šis tyrimas labai svarbus viso pasaulio saugumui“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Jis kartu nurodė, kad iš potvynio zonos iki šiol evakuota apie 4 000 žmonių. Po vandeniu, anot valstybės vadovo, vis dar yra dešimtys miestelių ir kaimų, tačiau padėtis blogiausia Rusijos okupuotoje Chersono srities dalyje.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją