Prieš kelis mėnesius R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais jau sukėlė tarptautinį skandalą. Dėl jo įrašų prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą už viešą neapykantos skatinimą bei kurstymą prieš žmonių grupę dėl jų tautybės (BK 170 str. 2 d.).

Šįkart parlamentaras nusitaikė į Lietuvos policiją bei vidaus reikalų ministrę.

Vidaus reikalų ministrės A. Bilotaitės Wagner samdiniai siaučia?

Prieš dvi savaites, galimai Kaune vykstančiose Policijos departamento organizuojamose užsiėmimuose, girtų pareigūnų surakinta antrankiais galimai buvo išprievartauta K. B.“, – taip savo įrašą feisbuke pradėjo R. Žemaitaitis.

Jis taip pat pridūrė, kad šį skandalą esą bando užglaistyti Kriminalinės policijos biuro viršininkas Arūnas Maskoliūnas bei jo pavaduotojas Saulius Briginas.

„Po galimo pareigūnės išprievartavimo, jau kelinta savaitė pareigūnė į darbą neina. Kas gali eiti, ar kaip gali pareigūnė jaustis, jei galimai ją prievartavo jos kolegos Lietuviškieji Wagner pareigūnai. A. Moskoliunas su S. Briginu važiavo į pas tėvus, kur šiuo metu apsistojo pareigūnė. Atvažiavę prašė nerašyti pareiškimo, galimai siūlė paremti finansiškai, ar net pakelti pareigose, tikslingumui reikia pasakyti galimai, nors įrašuose tai užfiksuota, bet reikia sulaukti tyrimo, ir tuos pokalbius bus galima paviešinti“, – rašė R. Žemaitaitis.

Pareiškimą neigia, bet informaciją tikslina

Policijos departamentas išplatintame pranešime nurodo, kad Remigijaus Žemaitaičio įrašas apie galimą pareigūnų nusikalstamą veiką, kuris neatitinka tikrovės.

„Atkreipiame dėmesį, kad 2023 m. rugpjūčio mėnesio pradžioje Lietuvos kriminalinės policijos biuras Kaune organizavo simuliacinius mokymus – pratybas kriminalinės policijos pareigūnams, tiriantiems sunkiausius nusikaltimus.

Mokymai vyko intensyviu grafiku, dalyvius instruktavo ir stebėjo instruktorių komanda. Jokių incidentų nei mokymų, nei poilsio metu, nebuvo, informacijos apie mokymų laikotarpiu įvykdytus galimus drausminius pažeidimus, o juo labiau apie nusikaltimus, nėra“, – rašoma komentare.

Visgi policija pridūrė, kad atsižvelgiant į Seimo nario viešoje erdvėje paskelbtą informaciją, policijos generalinis komisaras Renatas Požėla Policijos departamento Imuniteto valdybai pavedė atlikti šios informacijos patikslinimą.

„Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovai bendravo su pareigūne ir jos artimaisiais, tačiau vykusio pokalbio turinys visiškai neatitinka viešai paskelbtame pranešime nurodyto turinio. Siekiant apsaugoti viešai pranešime minimos pareigūnės tapatybę bei reputaciją, turinio plačiau komentuoti negalime“, – nurodo policija.

Sukėlė tarptautinį skandalą


Prieš kelis mėnesius R. Žemaitaitis savo feisbuke paskelbė antisemitinius įrašus, kuriuos pasmerkė Izraelio, Vokietijos, JAV ir Nyderlandų ambasados bei Amerikos žydų komitetas (AJC).

Pirmiausia politikas pasidalijo įrašu apie netoli Betliejaus, Palestinoje, Izraelio nugriautą mokyklą ir pareiškė, kad „be Putino dar vieni gyvuliai atsirado Pasaulyje – Izraelis“.

Vėliau jis apkaltino žydus esą vykdžius lietuvių holokaustą.

Valdantieji už šiuos pareiškimus siūlo inicijuoti jam apkaltą, o generalinį prokuratūra yra pradėjusi ikiteisminį tyrimą.

Išgelbėjo žodis „galimai“


R. Žemaitaitis ne pirmą kartą skelbdamas skandalingus įrašus apsidraudžia naudodamas žodį „galimai“.

Anksčiau jis kėlė abejones dėl Andriaus Tapino surinktų lėšų Ukrainai, šiuos jo pasisakymus tyrė Seimo etikos sargai, kurie pažeidimų neįžvelgė.

Tada Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė Aušrinė Norkienė dėstė, kad parlamentas, rašydamas apie A. Tapiną, daug kartų pavartojo ir žodį „galimai“, todėl tai reiškia, kad jis tik išsakė jam kylančias abejones.

Šiuo metu A. Tapinas bylinėjasi su R. Žemaitaičiu teisme. Klaipėdos apylinkės teismui pateiktame ieškinyje prašoma pripažinti parlamentaro pareiškimus apie neva praloštą paramą Ukrainai prašoma pripažinti neatitinkančia tikrovės bei žeminančia asmens garbę ir orumą bei „Laisvės TV“ dalykinę reputaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)