Susisiekus su prokurore Aiste Česaitiene, apie kurią bus kalbama šiame straipsnyje, ji nepanoro atsakyti į kylančius klausimus.

„Dabar žiūrėkite kaip aš jums pasakysiu kaip žurnalistui, – kalbėjo prokurorė. – Tai yra nepilnamečių tyrimas, tiek įtariamųjų, tiek nukentėjusiųjų . Motina ir kiti proceso dalyviai yra įspėti, kad draudžiama skelbti duomenis apie nepilnamečius įtariamuosius ir nukentėjusiuosius pagal Baudžiamojo proceso kodekso (BPK) 177 str. Žurnalistams irgi ne pro šalį būtų pasidomėti baudžiamąjį procesą reglamentuojančiu kodeksu ir juose nurodyta tvarka, atitinkamais straipsniais reglamentuojančiais nepilnamečių tyrimą.“

Atkreipus dėmesį, kad žurnalistai nėra baudžiamojo proceso dalyviai, prokurorė tęsė: „Bet kai paskambina kažkas iš proceso dalyvių, net nežinot nei kas, nei apie ką, nei kur, bet pasako, kad tyrimas vyksta dėl nepilnamečių ir pasako, kad nėra priimtas galutinis procesinis sprendimas, žurnalistas mandagiai atsisako bendrauti su tokiu proceso dalyviu, kadangi jau užsidega raudonas įspėjimas, kad galutinio procesinio sprendimo nėra, kad tai gali būti suprasta kaip spaudimas priimti atitinkamą procesinį sprendimą, ko negalima daryti. Tikiuosi paaiškinau ir supratote. Viso geriausio“, – atsisveikino prokurorė ir baigė pokalbį.