Pasak jos, dėl šios problemos sprendimo Vyriausybė bendradarbiauja kartu su kaimyninėmis Estija ir Latvija.

„Tikrai tų sprendimų bus ieškoma, vakar apie tai kalbėjome su Baltijos šalių premjerais. Kadangi yra ir lietuvių, ir latvių, ir estų, ambasada renka duomenis. Kartu Užsienio reikalų ministerija ir Susisiekimo ministerija bandys nustatyti tą skaičių žmonių, kurie tikrai dėl pagrįstų priežasčių yra įstrigę – jei turėjo verslo reikalų ar panašių dalykų. Kuriems reikia grįžti, o ne atvykti į svečius“, – antradienį Seime sakė I. Šimonytė.

Premjerės teigimu, tokiais atvejais būtų organizuojami repatriaciniai skrydžiai. Daugiau informacijos apie tai planuojama pateikti artimiausiu metu.

Tiesa, tautiečiams, kurie planavo į Lietuvą grįžti tik šventėms, tokia paslauga negaliotų.

„Būtų labai keista, jeigu būtų kažkokia kita pozicija. Nuo pat pradžių, kada buvo įvestos karantino priemonės, mes tikrai raginome į svečius šventėms į Lietuvą nevažiuoti. Epidemiologinė situacija yra sudėtinga, dabar JK atsirado papildomų situacijos apsunkinimų ir tikrai neatrodo, kad būtų labai gera mintis šventėms grįžti į Lietuvą“, – kalbėjo ministrė pirmininkė.

„Tie žmonės, kurie norėtų atvykti į Lietuvą pasisvečiuoti, būtų gerai, jei jie atvyktų, kada padėtis bus saugesnė“, – pridūrė I. Šimonytė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (318)