Paskirtoji viceministrė kuruos gamtos apsaugos ir miškų sektorius. Iš Kauno kilusi 34 metų R. Vaitkevičiūtė baigė aplinkotyros ir ekologijos studijas Lietuvos žemės ūkio universitete.

Ji yra dirbusi Kazlų Rūdos mokomojoje miškų urėdijoje. Pastaruoju metu dirbo Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos Kauno agentūroje vyr. specialiste. Tokią informaciją pranešime spaudai šią savaitę išplatinusi Aplinkos ministerija nė žodžiu neužsiminė, kad be viso to R. Vaitkevičiūtė yra ir respublikinės medžiotojų ir žvejų draugijos „Medeina” vadovė.

Patikrinus informaciją DELFI kreipėsi į naujai paskirtąją aplinkos viceministrę R. Vaitkevičiūtę, ir paklausė, ar ji priklauso kokiam nors medžiotojų būreliui.

„Nepriklausau jokiam medžiotojų klubui”, - į DELFI žurnalistų klausimą atsakė viceministrė.

Tačiau žurnalistai išsiaiškino, kad R. Vaitkevičiūtė sakė netiesą. Registrų centro duomenimis, ji nuo 2016 metų rugsėjo 12 dienos yra draugijos pirmininkė.

Rasa Vaitkevičiūtė

Pats klubas įregistruotas 2012 metais. Iki šiol jis veiklą vykdo Kaune.

Jau su konkrečia informacija dar kartą kreipusis į R. Vaitkevičiūtę ir paprašius patvirtinti arba paneigti informaciją apie vadovavimą konkrečiai medžiotojų draugijai, ji suteikė šiek tiek daugiau informacijos.

„Asociacija, nuo savo įkūrimo nėra vykdžiusi jokios veiklos ir neplanuoja vykdyti, taip pat neturi ir narių. Jau, kuris laikas yra pradėta asociacijos perleidimo kitiems asmenims procedūra”, - aiškino R. Vaitkevičiūtė.

Prieš tapdama viceministre R. Vaitkevičiūtė anksčiau dirbo Aplinkos apsaugos departamente, todėl turėjo pateikti interesų deklaraciją. DELFI kreipusis į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją ir pranešus, kad R. Vaitkevičiūtė galimai nedeklaravo narystės draugijoje, VTEK ketvirtadienį nutarė pradėti tyrimą.

„Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl aplinkos viceministrės Rasos Vaitkevičiūtės elgesio ėjus pareigas Aplinkos ministerijos Kauno regiono aplinkos apsaugos departamente ir Aplinkos apsaugos departamente prie Aplinkos ministerijos. Bus aiškinamasi, ar ji nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus. Tyrimas pradėtas gautos informacijos pagrindu”, - informavo VTEK.

VTEK aiškinsis aplinkybes dėl R. Vaitkevičiūtės galbūt laiku ir tinkamai nedeklaruoto ryšio su juridiniu asmeniu – asociacija „Respublikinė medžiotojų ir žvejų draugija „Medeina“.

Tyrimui atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą.

Su pačia R. Vaitkvevičiūte DELFI pavyko susisiekti jau publikavus tekstą.

Ji teigė, kad „Medeina“ niekada nevykdė jokios veiklos, todėl vadovavimas šiai draugijai ir nebuvo deklaruotas.

„Pradėtą tyrimą vertinu normaliai – tai eilinė procedūra, kurią VTEK turi teisę daryti. Asociacija niekada nevykdė jokios veiklos, nuo registravimo neturi nei narių, nei priklausančių asmenų ar kitų užduočių, kurios galėtų įrodyti jos veiklą. Iš tiesų man ji niekada netrukdė. Be abejo, tai yra formalus dalykas – niekas veiklos nevykdė ir man tai netrukdė“, – aiškino R. Vaitkevičiūtė.

Taip pat ji pridėjo, kad nepriklauso jokiems medžiotojų klubams ir būreliams. „Nesu daugiau jokios asociacijos narė ir niekada nebuvau“, – sakė R. Vaitkevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (414)