„Politika kaip profesija, kaip specialybė, kaip gyvenimo kryptis jau ilgą laiką devalvuojasi Lietuvoje. Turbūt ir pasaulyje, bet iš principo Lietuvoje, savame kieme, galime labiausiai stebėti. Ekspertai kuo toliau, tuo mažiau nori eiti, eina tada bet kas dažnu atveju. Matome šiuose rinkimuose sąrašuose kokių pavardžių yra ir ko ten tik nėra.

Deja, tokia tendencija gali būti ir didesnė. Ne tik apie alkoholį kalbant. Apskritai jų pridaromas nesąmones, nes tiesiog kai kurie sąrašai primena labiau tokius klounų sąrašus. Nuo praėjusią savaitę buvusių dainelių iki tokių įvykių“, – kalbėjo K. Žukauskas, „Delfi“ laidoje „Jūs rimtai?“ aptardamas šios savaitės naujienas, kurių dėmesio centre atsidūrė net keli neblaivūs asmenys iš politinės padangės.

Prieš kelias dienas buvo paskelbta, kad „Nemuno aušros“ kandidatė į Seimą Gitana Markovičienė įtariama neblaivi sukėlusi avariją ir pabėgusi iš įvykio vietos. Jai buvo nustatytas 2,39 promilių girtumas, tai vidutinis girtumo laipsnis. Baudžiamoji byla dėl įtarimų sėdus prie vairo neblaiviam iškelta ir Kėdainių rajono tarybos nariui, buvusiam merui Sauliui Grinkevičiui. Politikui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,65 promilės. Neblaivus prie vairo šią savaitę buvo pričiuptas ir aktorius Ramūnas Cicėnas. Jam nustatytas 1,55 promilių girtumas, kitu pūtimu 1,74 promilių.

Karolis Žukauskas, Kristina Pocytė-Medutė

„Kuo toliau, tuo mažiau žmonės nori eiti į tokį darbą, profesiją ar specialybę“, – pabrėžė K. Žukauskas, kalbėdamas apie politiką ir ją besirenkančius asmenis.

Komunikacijos specialistas, kalbėdamas apie įvairias rinkiminės kampanijos taktikas, siekiant gauti kuo daugiau rinkėjų dėmesio, sulaukė klausimo apie tai, kas geriau, ar dainelės, ar sąsiuviniai su politine agitacija mokiniams? „Jau geriau tada dainelės, – nusijuokė klausimą išgirdęs K. Žukauskas. – Tai nėra tada balansuojantis ant įstatymo ir ant rinkėjų papirkinėjimo dalykas. Tai gal labiau atskleidžia kvailumą, bet ne naglumą. O sąsiuviniai mokiniams su šiuo konkrečiai... Gal neminėsiu to politiko pavardės, nes tai yra politikos cinikas Lietuvoje, kuris daro viską, kad atkreiptų dėmesį per skandalus, bet ne kažkokius politinius darbus. Tokių nereikėtų, bet turėsim ir turim.“

Karolis Žukauskas

Minimus mokyklinius sąsiuvinius su politine agitacija įvairiose viešose vietose pastarosiomis dienomis dalijo į Seimą negalintis kandidatuoti, tačiau vienos iš kandidatuojančių partijų vadovas Petras Gražulis. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) anksčiau „Delfi“ teigė, kad yra gavusi pranešimų dėl europarlamentaro veiksmų ir šiuo metu yra tikslinamos aplinkybės. Surinkus duomenis bus sprendžiama, ar pradėti tyrimą dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo.

„Delfi“ laidoje „Jūs rimtai?“ kiekvieną penktadienį aptariamos svarbiausios savaitės naujienos. Visą pokalbį su K. Žukausku galite rasti čia.