Prieš keletą savaičių čia buvęs medinis namelis neaiškiom aplinkybėm sudegė. Jo vietoje Vilniaus savivaldybė leido statyti 44 butų daugiaaukštį gyvenamąjį namą.

“Šiandien, deja, yra taip – žemės sklypą, kur tegalima pastatyti šuns būdą, įsigyję statybininkai siekia užstatyti daugiaaukščiais pastatais. Žvėryno tvenkinių ir malūno teritoria, šalia kurių iškils šis daugiaaukštis, yra vertybė, kurią saugo valstybė, todėl ji privalo rūpėti ne tik Žvėryno bendruomenei. Suprantame, kad statybininkams svarbiausia - pelnas, tik kodėl valdininkai pažeidžia mūsų teisę gyventi tvarioje aplinkoje?” - klausia Žvėryno bendruomenės valdybos pirmininkė Danutė Jokubėnienė.

Anot Žvėryno bendruomenės valdybos, šis kreipimąsis į teismą paremtas visuomenės teise dalyvauti teritorijų planavime - detaliųjų planų svarstyme, būti informuotai apie savivaldybės sprendimus, susijusius su aplinka, kurioje gyvename. Tai įpareigoja Lietuvos įstatymai ir ES direktyvos. Kaip teigiama Žvėryno bendruomenės pranešime, Vilniaus savivaldybė nutarė apeiti gyventojus ir nerengti detaliojo plano, kuris, Žvėryno bendruomenės nuomone, šiuo atveju buvo privalomas.

“Vilniaus savivaldybės tarybos nariams šiandien labiau rūpi vandens pramogų parko reikalai, o ne valdininkų darbo kontrolė. Suprantame, kad šis parkas Vilniui tikrai gyvybiškai svarbus objektas, nes esame tokie turtingi, kad tik vandens pramogų betrūksta! Mums labiau rūpi, kad mūsų rajono gatvių tvarkymui metams teskiriama 20 tūkstančių litų. Kur keliauja mūsų mokesčiai, kas nusprendžia, kaip juos geriau panaudoti? Prestižiniu vadinamame Žvėryne dalis gatvių yra be šaligatvių, žmonės priversti vaikščioti važiuojamąja kelio dalimi, o intensyviai užstatant rajoną didėja eismas, oro užterštumas. Liūdna, kad mes savo teises esame priversti ginti teismuose, bylinėtis su savivaldybe. Nežinau, kas Žvėryno gyventojus atstovauja Vilniaus miesto taryboje, į ką turėtumėme kreiptis, todėl belieka teismas ir išvada, kad Lietuvoje savivaldos kaip ir nėra”, - sako D.Jokubėnienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją