Portugalijos kariai į Lietuvą atvyksta pagal NATO sutartas atgrasymo priemones, skirtas stiprinti atgrasymą ir atremti Aljanso valstybėms kylančias grėsmes.

Kaip nurodoma išplatintame pranešime, Portugalijos kariai kartu su Lietuvos didžiojo etmono Jono Karolio Chodkevičiaus pėstininkų brigados „Žemaitija" ir kitais Lietuvos kariuomenės vienetais iki liepos mėnesio treniruosis bendrose pratybose. Jie įsikurs Brigados generolo Povilo Plechavičiaus poligone Kairiuose.

Penktadienį iš Portugalijos į Klaipėdos jūrų uostą atvyks ir karinė technika – visureigiai, sunkvežimiai bei kovinės valtys.

Lietuvos kariuomenės pranešime primenama, kad rotacinės pajėgos į Lietuvą atvyksta nuo 2015 m., pagal NATO programą „Assurance Measures" (liet. „Užtikrinimo priemonės"). „Assurance Measures" yra oro, jūros ir sausumos priemonės NATO centrinėse ir Rytų Europos šalyse, skirtos stiprinti šalių sąjungininkių saugumą.

Portugalija aktyviai prisideda prie NATO saugumo užtikrinimo priemonių Lietuvoje tiek jūrų pėstininkų pajėgų rotacijomis, tiek dalyvavimu NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją