„Mes matome didelę eilę radikalių jėgų, radikalių nacionalsocialistinių, net nepabijosiu to žodžio, jėgų – ta pati „Nemuno aušra“ ir panašiai. Ir gali taip nutikti Lietuvoje, jog Lietuvai reikės iš demokratinių pažiūrų sudarytos vaivorykštės koalicijos, kurioje savo vietą galėtų matyti ir socialdemokratai, ir „Tėvynės sąjunga“, ir Laisvės partija. Tai yra gana normali vakarietiška praktika“, – pirmadienį „Žinių radijui“ kalbėjo A. Armonaitė.

Anot jos, tokia praktika yra taikoma ir Vokietijoje. Ten koalicija vienija socdemus, žaliuosius ir liberalus.

A. Armonaitės teigimu, tokio politinio darinio atsiradimas Lietuvoje padėtų išsaugoti provakarietišką kryptį bei valstybės pamatus.

„Mes matytume save vaivorykštės koalicijoje su socialdemokratais ir „Tėvynės sąjunga“, tam, kad Lietuva išlaikytų provakarietišką geopolitinę kryptį ir tą darbotvarkę, kuri iki šiol Lietuvoje per 23-ejus metus buvo sukurta, kad išlaikytume tuos laimėjimus ir kurtume naujus, nes žmonės, kurie dabar rikiuojasi prie Seimo durų, visa tai nori nubraukti“, – kalbėjo „Laisvės partijos“ lyderė.

A. Armonaitės teigimu, tarp kandidatų yra ir siekiančių Lietuvos išstojimo iš NATO bei Europos Sąjungos (ES).

„Yra kandidatas, kuris nori, kad Lietuva išstotų iš NATO ir Europos Sąjungos, kitas kandidatas atvirai dalinasi nacionalsocialistinėm programinėm nuostatom“, – kalbėjo A. Armonaitė.

Anot jos, partijos turėtų pamiršti nesutarimus ir susitelkti prieš radikalias politines jėgas dėl bendro tikslo.

„Aš manyčiau, kad partijos turėtų atidėti savo įvairius asmeniškumus ir taip pat raudonas linijas tam, kad susitelktų dėl Lietuvos, ir socialdemokratams tai gali tekti daryti“, – teigė Laisvės partijos lyderė.

ELTA primena, kad konservatorių lyderis G. Landsbergis Eltai anksčiau yra teigęs, jog mato pavojų keliantį nedemokratinių jėgų stiprėjimą Lietuvoje. Dėl to, politiko teigimu, centro kairėje ir dešinėje esančios partijos galėtų tartis ir taip po rudenį vyksiančių rinkimų užkirsti kelią radikalioms jėgoms pateikti į valdžią.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją