„Kadangi akivaizdžiai nėra A. Ažubalio pasiūlymams palaikymo, siūlyčiau tuos pasiūlymus atsiimti, nebegaišinti Seimo ir apskritai palikti posėdžių salę, nes jūs sergate kovidu. Ir būti posėdžių salėje sergančiam yra visiškai neatsakinga, gerbiamas Audroniau. Elgiatės visiškai neatsakingai taip kad turėkite proto“, – A. Ažubaliui pareiškė Laisvės partijos frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas.

Reaguodamas į šiuos žodžius konservatorius A. Ažubalis sakė, kad tai nėra tiesa.

„Man patinka pono Mitalo, švelniai kalbant, visiška neteisybė. Aš sirgau kovidu, vakar ir šiandien mano testai buvo neigiami, bet gerbdamas kolegas aš vis tiek užsidėjau kaukę“, – teigė parlamentaras.

Kažkas iš salės replikavo, kad A. Ažubalis neprakalba.

„Tai, kad aš neprakalbu, yra mano reikalas“, – atsakė jis.

A. Ažubalis V. Mitalo elgesį pavadino negražiu.

Posėdžiui pirmininkaujantis konservatorius Jurgis Razma pažymėjo, kad draudimų dirbti sergant koronavirusu nėra, todėl formalaus pagrindo kažko reikalauti taip pat nėra.

„Čia kiekvieno yra asmeninė atsakomybė kaip elgiasi atitinkamoje situacijoje“, – sakė jis.

Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis Artūras Skardžius pasiūlė J. Razmai paskelbti karantiną iki kito posėdžio, o tos pačios grupės atstovė Agnė Širinskienė apeliavo į A. Ažubalio sąžinę.

„Kolegos, vis dėlto kiekvienas turime ir senų žmonių ir žmonių su lėtinėmis ligomis namuose, ir žmonių po transplantacijų, grįžtame į namus ir tikrai labai norėtųsi, kad prisiimtume atsakomybę. Aš suprantu, kad kai kuriems yra dzin kolegų sveikata, bet pagalvokite apie mūsų artimuosius kažkiek“, – sakė A. Širinskienė.

Liberalų sąjūdžio atstovas Eugenijus Gentvilas sakė, kad gali nepatikti A. Ažubalis ar jo siūlymai, bet, politiko įsitikinimu, gal nereikia kabinėtis prie žmogaus su „antveidžiu“, kuris turi teisę čia sėdėti.

„Kaip jūs elgiatės?“, – gėdino kolegas E. Gentvilas.

Po šių pasisakymų J. Razma pasiūlė baigti šią temą ir dirbti toliau.