Išankstiniais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, perrinkimo siekiantis prezidentas Gitanas Nausėda iš viso apylinkėse surinko apie 494,6 tūkst. balsų, dar maždaug 130 tūkst. rinkėjų už jį balsavo paštu. Tad iš viso išeina apie 624,8 tūkst. rinkėjų balsų.

Daugiausia rinkėjų, tai yra apie 98,5 tūkst., absoliučiais skaičiais už G. Nausėdą balsą atidavė Vilniaus mieste ir užsienyje. Tačiau reikia turėti mintyje, kad sostinė ir rinkimų apylinkės svetur apskritai yra skaitlingiausios, be to, čia balsuoja ir Vilniuje dirbantys arba studijuojantys ne šių miestų gyventojai. Procentas nuo galiojančių biuletenių čia nėra įspūdingas ir siekia 32,19.

Antroje vietoje – Kaunas, kur G. Nausėda surinko beveik 67 tūkst. balsų, čia procentas nuo galiojančių biuletenių jau sudarė 44,36.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)