„Maskvoje Viktoras Orbanas jokiu būdu neatstovauja nei ES, nei ES pozicijoms. Jis naudojasi pirmininkavimu ES, kad sukeltų sumaištį“, – tinkle X rašė Estijos vyriausybės vadovė ir paskirtoji ES užsienio politikos įgaliotinė Kaja Kallas. Ji pabrėžė, kad ES vieningai remia Ukrainą ir pasisako prieš Rusijos agresiją.

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda pažymėjo, kad „vienašališkas“ V. Orbano sprendimas vykti į Maskvą kenkia Vengrijos pirmininkavimo ES Tarybai patikimumui. Kas iš tikrųjų nori taikos, esą nespaudžia rankos kruvinam diktatoriui, o daro viską, kad paremtų Ukrainą.

Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius į žinią apie V. Orbano vizitą Rusijoje reagavo sarkastiškai. Jis tinkle X citavo dainos „Iš Rusijos su meile“ („From Russia with Love“) posmą, kurį paskelbė virš su sekėjais pasidalyto V. Orbano įrašo, kuriame šis savo kelionę apibūdina kaip taikos misiją.

Estija, Latvija ir Lietuva yra vienos ryžtingiausių Ukrainos rėmėjų. Šios trys ES ir NATO priklausančios šalys ribojasi su Rusija, o Lietuva ir Latvija dar ir su šios artima sąjungininke Baltarusija.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)