„Mes, socialdemokratai, visąlaik laukiame, prašome žmonių palaikymo ir būtume labai dėkingi, jei gautume ne vieną ar dvi vietas, bet daugiau. Puikiai suprantu, kad viso labo yra tik 11 vietų, konkurencija didžiulė, bet tikiu Lietuvos žmonėmis ir prašau jų išmintingo palaikymo“, – žurnalistams antradienį Lukiškių aikštėje teigė V. Blinkevičiūtė.

Politikė taip pat kreipėsi į gyventojus, akcentuodama, kad labai svarbu, jog EP būtų daugiau tradicinių partijų ir paragino balsavimo teisę turinčius piliečius šiuose rinkimuose aktyviai dalyvauti.

„Norėtųsi, kad būtų pakankamas žmonių aktyvumas. Man atrodo, kad tai svarbu visoms partijoms, mūsų, socialdemokratų, taip pat, nes visiškai ne tas pats, koks bus Europos Parlamentas. Svarbu, kad jis būtų patikimų, stiprių, tradicinių partijų rankose, kad galėtume priimti svarbius sprendimus“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

„Kviečiu visus Lietuvos žmones aktyviai dalyvauti EP rinkimuose – ir išankstiniuose, ir birželio 9 dieną“, – pridūrė politikė.

ELTA primena, kad antradienį Lietuvoje prasidėjo išankstinis balsavimas Europos Parlamento (EP) rinkimuose. Šiemet į EP kandidatų sąrašus kelia 14 politinių partijų ir viena koalicija.

Iš viso rinkimuose į EP teisę balsuoti turi 2 386 422 rinkėjai. Į rinkėjų sąrašą yra įtraukti rinkėjai, kurie yra deklaravę savo gyvenamąją vietą Lietuvoje arba užsiregistravo balsuoti užsienyje.

Palyginti su 2019 m. rinkimais į EP, šiais metais rinkėjų skaičius sumažėjo 4,2 proc. tai yra 104 tūkst.120 rinkėjų.

Ir toliau neatsako, ar dėl premjero pozicijos atsisakytų EP mandato

Socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė ir toliau neatsako, ar iškeistų europarlametarės postą į premjero poziciją. Politikė tikina, kad visi atsakymai bus pateikti birželio viduryje vyksiančioje partijos konferencijoje.

„Aš su niekuo neflirtuoju, tiesą pasakius. Viskas bus paskelbta birželio 15 d., jau visai čia pat, nedaug beliko laukti“, – po balsavo išankstiniuose EP rinkimuose žurnalistams teigė V. Blinkevičiūtė.

Politikė taip pat pabrėžia, kad nepaisant to, jog šiuo metu dirba Europos Parlamente (EP), josg gyvenamoji vieta yra Lietuva.

„Iš Lietuvos niekada niekur nebuvau išvykusi, man niekada nereikia įrodinėti savo gyvenamosios vietos, aš gyvenu Lietuvoje ir gyvensiu Lietuvoje visą laiką. Mano darbo vieta yra Europos Parlamente, bet, kaip jūs žinote, ko gero, aš dažniau į Lietuvą atvažiuoju, parvažiuoju, grįžtu“, – teigė V. Blinkevičiūtė.

„Lankausi, susitikinėju dažniau negu kai kurių partijų lyderiai, kurie neva čia nuolat dirba ir gyvena. Tai tikrai netrukdo, nes to atotrūkio tikrai nėra“, – pridūrė ji.

Dar prieš antrąjį prezidento rinkimų turą šalies vadovas Gitanas Nausėda interviu Eltai teigė – jei socialdemokratai rudenį laimėtų rinkimus, jis premjerės pareigose matytų V. Blinkevičiūtę. Šalies vadovas neatmetė galimybės pabandyti įkalbėti LSDP pirmininkę užimti Vyriausybės vadovės postą.

Visgi V. Blinkevičiūtė per „Žinau ką renku“ debatus leido suprasti, kad EP mandato išrinkimo į Seimą atveju neatsisakytų.

Kandidatų, pasižadančių ir po Seimo rinkimų likti dirbti Europos Parlamente paprašyta pakelti lentelę su užrašu „taip“. Tarp lenteles iškėlusiųjų buvo ir į premjero postą tituluojama V. Blinkevičiūtė.