J. Pinskus antradienį „Delfi“ sakė, kad trečiadienį Darbo partija planuoja tarybos posėdį.

„Kažkokį sprendimą jie turi priimti. Vieną iš tokių variantų, kiek žinau, svarstys. O kokį priims – rytoj išgirsime“, – teigė jis.

Politiko teigimu, Lietuvos regionų partija tarybos posėdį yra numačiusi penktadienį.

„Jeigu kažkas tokio, mes tada svarstysime pas save. Ir bus aiškumas tada“, – kalbėjo jis.

J. Pinskaus teigimu, Darbo partija turi žinomų, patikrintų žmonių.

Apie jungtuvių galimybę antradienį paklaustas Darbo partijos lyderis A. Mazuronis apie būsimus sprendimus kalbėti nenorėjo.

„Kur jūs čia girdėjote? Nežinau, žinokite, nieko. Svarstysime dėl blogų rinkimų rytoj“, – į klausimą atsakė jis.

„Delfi“ pastebėjus, kad J. Pinskus neneigia, kad bus svarstoma derybų dėl galimo jungimosi galimybė, A. Mazuronis sakė: „J. Pinskaus ir klauskit, aš pirmą kartą girdžiu“.

Darbo partijai rinkimai į Europarlamentą buvo nesėkmingi, ji surinko 1,63 proc. balsų ir praras turėtą mandatą.

A. Mazuronis pirmadienį porinkiminėje spaudos konferencijoje vengė kalbėti apie konkrečius sprendimus.

„Matau įvairiausius variantus ir jie visi validūs. Akivaizdu, turbūt, kad vieniems, nevykdant kokių nors konsolidavimosi veiksmų labai sudėtinga bus pramušti reputacines lubas, kurios vis žemėja, žemėja, spaudžia mus ir kol kas vieniems, panašu, trūksta jėgų pramušti ir įtikinti žmones, kad nėra taip, kaip atrodo ar galbūt kažkada buvo“, – kalbėjo jis.

Sekmadienį „darbiečių“ frakcijos Seime seniūnas Viktoras Fiodorovas pranešė, kad palieka Darbo partiją, tačiau iš politikos nesitraukia. V. Fiodorovas teigė, jog tokį sprendimą paskatino partijai reikalingi, tačiau nevykstantys pokyčiai.

Sprendimą trauktis iš Darbo partijos prieš kelis mėnesius taip pat priėmė Seimo nariai Vigilijus Jukna ir Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.