„Sutikčiau tik tuo atveju, jeigu būtų tikrai krizinė situacija ir nebūtų alternatyvų. Aš atsakomybės prisiimti nebijau, bet šiuo atveju noriu pabrėžti, kad mūsų partija tikrai alternatyvų turi“, – ketvirtadienį LRT televizijai sakė R. Duchnevič.

Politiko pavardė taip pat nekartą buvo linksniuojama prakalbus apie galimus kandidatus užimti premjero postą. Tačiau pats R. Duchnevič sako nematantis savęs šioje pozicijoje.

„Mano gyvenimiška pozicija visada tokia, kad kai esu geriausiai pasiruošęs toms pareigoms, aš jas sutinku užimti. Šiuo atveju aš ne vieną kartą esu kartojęs, kad jeigu būtų, tarkime, kažkokia krizinė situacija, tokių situacijų neramiais geopolitiniais laikais gali būti visokių, tai aš atsakomybės niekad nevengiau. Aš nuo nulio esu padaręs Vilniaus rajone savo politinį kelią, todėl žinau, koks atsakingas yra tas darbas. Dabar esu Vilniaus rajono meras ir kažkaip apie kitas pareigas kol kas negalvoju“, – sakė socialdemokratų vicepirmininkas.

ELTA primena, kad nors rinkimai į Seimą vyks jau šių metų spalį, LSDP kol kas nėra aiškiai įvardijusi, kas pretenduoja tapti partijos kandidatų sąrašo lyderiu.

Anksčiau būsimu premjeru įvardijamas Jonavos meras Mindaugas Sinkevičius LSDP narių buvo išreitinguotas pirmuoju numeriu kandidatų sąraše. Tačiau pirmadienį politikas sulaukė teismo sprendimo ir buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo, turto pasisavinimo.

Po pirmos instancijos teismo sprendimo LSDP lyderė Vilija Blinkevičiūtė patikino, kad M. Sinkevičiaus nebus partijos kandidatų į Seimą sąraše.

Galutinį kandidatų sąrašą ir politiką, kuris ves socialdemokratus į parlamento rinkimus, LSDP ketina paskelbti birželio 15 d. vyksiančioje partijos konferencijoje.

Tiesa, prieš antrąjį prezidento rinkimų turą šalies vadovas G. Nausėda interviu Eltai teigė – jei socialdemokratai rudenį laimėtų rinkimus, jis premjerės pareigose matytų V. Blinkevičiūtę. Šalies vadovas neatmetė galimybės pabandyti įkalbėti LSDP pirmininkę užimti Vyriausybės vadovės postą.