„Aš, deja, nesitikiu stebuklų, kad genetiniai konservatoriai staiga pataptų tais, kurie eina į diskusijas, pasitarimus. Pačiai premjerei aš to nelabai galėčiau prikišti. Galbūt tik Seimo paleidimo arba pirmalaikių Seimo rinkimų iniciatyva buvo niekaip neaptarta, o kitais klausimais premjerė tikrai yra tas asmuo, kuris pasikalba“, – žurnalistams Seime sakė E. Gentvilas.

Jis dar kartą pakartojo, kad I. Šimonytei jis asmeniškai neturįs priekaištų, kad nesikalba.

„Po pradinių pasibaksnojimų, kad „gal pradėkime kalbėti“, ji tikrai sureagavo. Vieną kartą aš supykęs gruodžio 5 d. pasakiau: „aš kviečiu išgerti visus vyno už mano pinigus“. Visi pasižiūrėjo, ir baigėsi kuo? Kad premjerė pasikvietė pas save į Vyriausybę aptarti svarbius reikalus, na jau ne už mano pinigus. Kartais dialogą reikia paforsuoti, bet aš už tai, kad kažkas paforsuoja, kažkas sureaguoja. Ingrida visada yra reaguojantis žmogus“, – kalbėjo E. Gentvilas.

Kol kas ramūs dėl savo ministrų

Liberalai kol kas ramūs dėl savo ministrų. Pirmadienį vyko koalicijos partnerių pasitarimas, jame be kitų klausimų, buvo paliestas ir ministrų likimas.

„Vakar premjerė mūsų pasikalbėjime sakė, kad „kaip suprantu, koalicijos partneriai yra patenkinti savo deleguotų ministrų veikla“. Mūsų atžvilgiu, tikrai mes esame patenkinti, ir ministrė pirmininkė neplanuotų kalbėti apie mūsų ministrų keitimą. Žodžiai dabar prezidento rankose ir lūpose“, – sakė E. Gentvilas.

Kalbėdamas apie pačios premjerės veiklą, politikas buvo už tai, kad ji tęstų savo darbą.

„Mes kartais šnekame, ar laikas keisti ministrus, tai tuo labiau, ar laikas keisti Vyriausybę iš principo? Tuo labiau, kad Vyriausybės principinis pakeitimas galėtų net ir nevykti. Prezidentas galėtų pavesti kuriam nors iš priesaiką davusių ministrų laikinai eiti ministro pirmininko pareigas. Kažkada aš pats taip tapau laikinuoju ministru pirmininku be atskiros priesaikos Seime.

Vargu, ar Seimas nertų stačia galva į šitos Vyriausybės nuvertimą ir naujos Vyriausybės formavimą, kas galėtų ir neatsitikti“, – svarstė E. Gentvilas.

Antradienį I. Šimonytė tikrinasi pasitikėjimą Seime. Plačiau skaitykite čia.