Jis teigė, jog užsisakęs viešbutį kiek toliau nuo EP, nežinojo, kokiame jis yra kvartale.

„Atrodo, tvarkingas viešbutis. Tame pačiame viešbutyje yra ir policijos nuovada, dar pagalvojau, kad čia labai saugu. Vakare išėjau pasivaikščioti, radau labai daug šiukšlių, kvapai visokie. Ir sugalvojau, kad parodysiu žmonėms, nufilmuosiu, kokia yra Europos Sąjungos sostinė – Briuselis.

Aš nespėjau net ir telefono išsitraukti, ir iš karto kokių 20 žmonių pribėgo. Ar jie narkotikų platintojai... Man pradėjo aiškinti, kad čia negalima filmuoti, aš sakiau, kad nefilmuoju, bet norėjau gatves parodyti.

Bet jie sakė, kad ne, stvėrė man iš rankų telefoną, pradėjo bėgti nuo manęs“, – LNK laidoje pasakojo P. Gražulis.

EP narys pasakojo, jog iš pradžių pasimetė ir nežinojo, ką daryti. Pasak jo, po telefono dėklu buvo ir banko kortelė.

„Kažkaip tos drąsos suradau savyje, pavijau juos, atsiėmiau telefoną ir pradėjau bėgti į savo viešbutį. Jie pradėjo mane vytis, bet ne visi, kai kurie mėtė į mane butelius. Bet vienas butelis pataikė man į koją.

Tačiau viešbutį aš pasiekiau, o šalia jo – policija. Policija faktiškai matė šitą įvykį ir man labai keista, kodėl jie nereagavo“, – pasakojo P. Gražulis.

Anot jo, policija teigė, jog šis Briuselio rajonas – pavojingas, todėl geriau ten neiti. P. Gražulis teisinosi, kad apie tai jis nieko nežinojo. Jis toliau pasakojo, jog policijos pareigūnai teigė, jog Briuselyje yra kelios zonos, kuriose „negalima vaikščioti“.

„Jeigu nebūčiau filmavęs, tai gal ir nebūtų jie kliudę manęs“, – LNK laidoje pasakojo P. Gražulis.

EP narys LNK laidoje „Labas vakaras, Lietuva“ teigė, jog iš minėto Briuselio rajono tikrai išsikraustys.

„Kam man čia nesaugiai jaustis. Gali ir pinigus, ir kortelę atimti. Visokių gali būti atvejų, jų būna. Policija man irgi sakė, kad tame rajone yra daug nusikaltimų, tad geriau čia nesilankyti“, – kalbėjo P. Gražulis.

Jis taip pat pasakojo, jog policija paragino nesegėti jokio EP nario ženklelio. Taip, pasak P. Gražulio, yra didesnė tikimybė būti užpultam.

„Tai kur mes einam? ES sostinė ir tokie dalykai darosi“, – nuostabos neslėpė EP narys P. Gražulis.

Visą LNK pokalbį su P. Gražuliu žiūrėkite čia: