Pasak ministerijos, ambasadorei išreikštas gilus apgailestavimas dėl šio Sakartvelo valdančiosios partijos žingsnio bei kitų veiksmų. Ministerijos teigimu, šiuo įstatymu siekiama įbauginti ir apriboti pilietinės visuomenės veiklą šalyje, be kita ko, jis prieštarauja Europos Sąjungos (ES) ir NATO integracijos siekiui.

Ambasadorei taip pat akcentuota, kad Lietuva kartu su partneriais yra susirūpinusi dėl šių poslinkių Sakartvele ir svarsto galimas atsako priemones.

ELTA primena, kad Sakartvelo parlamentas antradienį priėmė „užsienio įtakos“ įstatymą, kuris sukėlė masinius protestus ir tarptautinį pasmerkimą. Balsams pasiskirsčius 84-4, įstatymų leidėjai atmetė prezidentės Salomės Zurabišvili veto.

Toks žingsnis žengtas nepaisant tebesitęsiančių gatvių protestų ir Briuselio bei JAV perspėjimų, kad ši priemonė kenkia Sakartvelo siekiui prisijungti prie Europos Sąjungos (ES).

Prieš balsavimą dauguma opozicijos parlamentarų išėjo iš posėdžių salės. Balsavimo metu didelė protestuotojų, mojuojančių Sakartvelo ir ES vėliavomis, minia prie parlamento šūkavo „Rusijos vergai“.

Nuo balandžio 9 d. praktiškai kasdien rengiami mitingai prieš šį įstatymą. Vėliau antradienį numatomas dar vienas masinis protestas.