Kaip skelbia portalas, buvęs Seimo kancialiarijos vadovas kriepėsi į administracinį teismą ir siekia, kad Seimo nutarimas, kuriuo jis buvo atleistas iš pareigų, būtų pripažintas neteisėtu.

Kaip lrytui.lt nurodė Seimo kanceliarija, M. Gelbūda skunde teigia, jog jis esą buvo atleistas nesilaikant Valstybės tarnybos įstatymo nuostatų.

Tačiau buvusio kanclerio nuomone, jis esą neturėjo realios galimybės Seimui pateikti savo paaiškinimų bei atsikirsti į politikų argumentus.

M. Gelbūda taip pat įsitikinęs, kad balsavimas dėl jo atleidimo turėjo būti atviras, rašoma portale.

ELTA primena, kad kovo 21 d. Seimas slaptu balsavimu nutarė atleisti iš pareigų parlamento kanclerį M. Gelbūdą. Kanclerio atleidimą palaikė 95 Seimo nariai, 13 balsavo prieš. Nutarimas dėl M. Gelbūdos atleidimo įsigaliojo jau penktadienį – kovo 22 d.

Nepasitikėjimą M. Gelbūda išreiškė daugiau nei pusė Seimo narių – iniciatyvą pasirašė 75 ne tik opozicijai, bet ir valdantiesiems atstovaujantys parlamentarai.

Seimo kanceliarijos vadovui buvo priekaištaujama dėl neefektyvaus darbo organizavimo, parlamentarai yra gavę nusiskundimų dėl atlyginimo diferencijavimo komitetų biurų darbuotojams.

M. Gelbūda buvo paskirtas Seimo kancleriu 2021 m. balandžio 27 d. Jo kandidatūrą Seimui pasiūlė V. Čmilytė-Nielsen.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)