„Ne paslaptis, manau, kad tai patvirtins ir pati Blinkevičiūtė, kad mes su ja šnekėsimės. Jau susitarėme, kad susiskambinsime“, – Eltai tvirtino R. Karbauskis, pažymėdamas, kad tai padarys jau artimiausiu metu.

„Dar to nedariau, bet padarysiu. Bet kokiu atveju, tas mano pasiūlymas, kad reikia susitarti dėl antrųjų turų... Gal ji iš pradžių sureagavo keistai, bet pasiūlymas yra elementariai teisingas. Nes jei tu sakai, kad neisi į koaliciją su konservatoriais arba liberalais, tai su kuo tu daugiau gali susitarti dėl antrų turų?. Reikia susitarti su tais, su kuriais tu galėtum eiti“, – samprotavo politikas, patikindamas, kad planuojamas gyvas susitikimas su Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininke.

Gal ji iš pradžių sureagavo keistai, bet pasiūlymas yra elementariai teisingas.

„Manau, kad ji to neneigs, nes mes tą sutarėme prieš EP rinkimus“, – teigė „valstietis“.

Vilija Blinkevičiūtė

V. Blinkevičiūtė susitikti su R. Karbauskiu neplanuoja

Savo ruožtu socialdemokratų partijos pirmininkė, panašu, susitikimu su R. Karbauskiu nesusigundė. Bent jau taip tvirtina LSDP atstovas Justinas Argustas. Pasak jo, planų kalbėti su R. Karbauskiu V. Blinkevičiūtė tikrai neturi.

„Ne kartą sakėme ir pirmininkė ne kartą yra sakiusi, kad dabar partijos užduotis pristatyti savo idėjas. Ties tuo ir dirbame. Nei laikas, nei vieta dabar statyti vežimą prieš arklį“, – teigė J. Argustas.

„Valstiečių“ lyderis R. Karbauskis po prezidento rinkimų pirmojo turo pakvietė socialdemokratus tartis ir įvertinti galimybes bendradarbiauti rudenį vyksiančių Seimo rinkimų antrajame ture.

„Reikia susitarimo, kad antruose turuose vieni kitus palaikytume“, – gegužę kalbėjo R. Karbauskis.

Tačiau socialdemokratai nesuskubo priimti R. Karbauskio kvietimą. Pasak jų, tartis su ilgą laiką LSDP griežtai kritikavusiu politiku – dar nėra laikas.

ELTA primena, kad Seimo rinkimai vyks 2024 m. spalį.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)